View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти
Производители
Цена
 BGN
 BGN

AAKG

Аргинин Алфа-Кетоглутарат (AAKG) е съединение, което се състои от аминокиселината аргинин, свързана с алфа-кетоглутарат, ключов междинен продукт в цикъла на Кребс. Тази комбинация обикновено се използва като хранителна добавка, особено във фитнес и бодибилдинг общностите. Ето някои ключови моменти за AAKG:

  1. Източник на аргинин: AAKG е предшественик на производството на азотен оксид (NO) в организма. Аргининът се превръща в НЕ, което действа като вазодилататор, отпуска кръвоносните съдове и подобрява притока на кръв.

  2. Производство на азотен оксид: Смята се, че увеличението на нивата на азотен оксид има потенциални ползи за спортисти и любители на фитнеса. Подобреният кръвен поток може да подобри доставката на кислород и хранителни вещества в работещите мускули, което потенциално помага за ефективността на упражненията и възстановяването.

  3. Мускулна помпа: AAKG често се свързва с феномена "мускулна помпа", при който мускулите временно изглеждат по-пълни и по-съдови по време и след тренировка на резистентност. Този ефект се дължи на увеличения приток на кръв към мускулите.

  4. Детоксикация с амоняк: Алфа-кетоглутаратният компонент на AAKG участва в цикъла на уреята, който помага при детоксикацията на амоняк, страничен продукт на протеиновия метаболизъм.

  5. Изпълнение на упражнения: Някои проучвания предполагат, че добавката към AAKG може да допринесе за подобряване на издръжливостта и ефективността на упражненията, въпреки че резултатите са смесени и са необходими повече изследвания.

  6. Формуляр за допълнение: AAKG се предлага в различни форми, включително прахове и капсули. Често се включва в добавки преди тренировка или се приема отделно.

От съществено значение е да се отбележи, че ефективността на AAKG може да варира между отделните хора и са необходими повече изследвания, за да се разберат напълно неговите ползи и механизми на действие. Както при всяка добавка, препоръчително е да се консултирате с медицински специалист, преди да включите AAKG във вашия режим, особено ако имате някакви основни здравни състояния или притеснения.

 
 
 
Филтри
Дата (ново към старо)
OstroVit AAKG

OstroVit AAKG Powder е висококачествена и пречистена до съвършенство, хранителна добавка.Целяща да у

SWEDISH Supplements AAKG

Swedish Supplement AAKG Представя един иновативен продукт, а именно AAKG Nitro + TMG. Това е нов ви

BioTech USA AAKG -1000

BioTech USA AAKG 1000 е предтренировъчен азотен бустер с доказана формула, която съдържа по 1000 мг

BioTech USA AAKG Shock Extreme

BioTech USA AAKG Shock Extreme е проектиран да възпламени върховно изживяване от азотен оксид за екс

MYprotein AAKG

Myprotein AAKG съдържа една подобрена форма на аминокиселината аргинин. Както може би знаете, аргини