• Производител: ALLMAX NUTRITION

Leucine

65,00 BGN
+ -

Левцинът може да бъде приветствана като една от най-мощните естествени добавки за изграждане на мускулите. ALLMAX Ви предлага най-чистата и най-мощната единствена съставка за изграждане на твърд, сух, плътен мускул – и то БЪРЗО!

Левцин (C6H13NO2) е разклонена верига аминокиселини (BCAA), известна на всички бодибилдъри като строител на мускулите.

Левцинът е от съществено значение за постигането на положителен азотен баланс и изграждането на чиста мускулна маса.

Левцинът активира анаболен път, наречен mTOR път, който стимулира синтеза на мускулния протеин. Чрез увеличаване на левциновото потребление, mTOR пътят сигнализира и увеличава синтеза на протеини. Нито една друга съставка няма да Ви даде чистата, неподправена анаболна сила, като левцин.

По-просто казано, Левцинът е от съществено значение за постигането на положителен азотен баланс и изграждане на чиста мускулна маса.

Левцинът е една от най-концентрираните аминокиселини в скелетната мускулна тъкан.

Той още е една от трите аминокиселини с разклонена верига (другите две са изолевцин и валин. Съдържа се в ядките, кафявия ориз, пшеницата, изварата, пилето и рибата. За разлика от аминокиселините, които се метаболизират в черния дроб, ВСАА се метаболизират в мускулите и са неразделна част от синтеза на протеини и спомагат за запазване на чистата мускулна тъкан.

Без адекватни количества левцин в тялото, всички други източници на белтъчини може да се считат за безполезни. Накратко, без левцин тялото не функционира правилно.

Левцинът помага да се запази чистата мускулната тъкан. Установено е, че се използва и за насърчаване на синтеза на протеин в скелетните мускули. Също така е от съществено значение за доброто възстановяване след тренировка. Всъщност, едно проучване установява, че добавянето на 2,8 грама левцин към храната, независимо дали тя е с високо съдържание на протеин или не, спомогна за увеличаване на синтеза на мускулен протеин с около 60%! Друго проучване установи, че 4,4 грама и 8,3 грама левцин увеличават синтеза на мускулния протеин с 50-70%! От това изследване, учените предполагат, че са необходими само около 3-4 грама левцин, за да се увеличи ефективно синтеза на мускулен протеин.
Изследване, проведено върху потреблението на левцин, доказва, че той също може да предотврати загуба на мускулна маса при по-възрастни хора.
Левцинът също помага да се поддържа положителен азотен баланс.
Ако сте пък на диета, левцинът е особено полезен поради способността си да пощади деградацията на протеин. Когато приемате ограничени калории, тялото Ви използва левцинът като източник на глюконеогенезата. Приемът на левцин стабилизира нивата на кръвната захар.
КАКВО Е ПРЕДИМСТВОТО НА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА ALLMAX:
Левцин добит от чист, немски източник, с фармацевтично качество и под формата на кристален прах! Добит от чисти зеленчуци (царевица), чрез сложен процес на ферментация, за да се получи чист, бял кристален прах - левцин. В този продукт няма никакви свързващи вещества, помощните вещества, добавки или консерванти
Резултатът - съвършен, ултра-фин бял прах, който има оптимални нива за усвояване.
Продуктите, които може да намерите в нашия сайт са хранителни вещества в чиста форма. Те не са лекарствени средства и по никакъв начин не трябва да се използват като такива. Ние не носим отговорност при употреба на продуктите като лекарствени средства.

  • Стимулирате протеиновия си синтез
  •  Запазите чистата мускулна маса
  •  Поддържате възстановяването на мускулите

 Без алергени, без глутен и без ГМО

                                                                   Начин на употреба:

Консумирайте една порция (5 г) на левцин, два пъти на ден. Приемайте по една доза непосредствено след тренировка. В дните, когато не тренирате, вземете една доза сутрин, а втората вечер.