View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти
Производители
Цена
 BGN
 BGN

Бадемови масла и тахан

Бадемовото масло и таханът са две популярни храни, които се приготвят от смлени бадеми. И двете са с високо съдържание на хранителни вещества и могат да бъдат здравословна част от вашата диета.

Бадемовото масло се приготвя чрез смилане на бадеми до гладка паста. Това е добър източник на протеини, фибри, витамин Е и магнезий. Бадемовото масло също е добър източник на ненаситени мазнини, които могат да помогнат за понижаване на холестерола и риска от сърдечни заболявания.

Таханът се приготвя чрез смилане на бадеми, сусам и олио до гладка паста. Това е добър източник на протеини, фибри, витамин Е, магнезий и калций. Таханът също е добър източник на ненаситени мазнини, които могат да помогнат за понижаване на холестерола и риска от сърдечни заболявания.

Ето някои от ползите за здравето от бадемовото масло и тахана:

  • Здраве на сърцето: Бадемовото масло и таханът са добри източници на ненаситени мазнини, които могат да помогнат за понижаване на холестерола и риска от сърдечно-съдови заболявания.
  • Здраве на мозъка: Бадемовото масло и таханът са добри източници на витамин Е, който може да помогне за подобряване на паметта и когнитивната функция.
  • Здраве на костите: Бадемовото масло и таханът са добри източници на магнезий, който може да помогне за укрепване на костите и намаляване на риска от остеопороза.
  • Здраве на кожата: Бадемовото масло и таханът са добри източници на витамин Е, който може да помогне за подобряване на здравето на кожата и да намали признаците на стареене.

Ето някои съвети как да включите бадемово масло и тахан във вашата диета:

  • Намажете ги върху хляб, крекери или плодове.
  • Добавете ги към смутита или овесена каша.
  • Използвайте ги в сосове за салати или дресинги.
  • Гответе с тях или ги печете.

Важно е да се отбележи, че бадемовото масло и таханът са с високо съдържание на калории. Важно е да ги консумирате в умерени количества, за да избегнете наддаване на тегло.

Ако искате да научите повече за бадемовото масло и тахана, можете да се обърнете към диетолог или друг здравен специалист.

Филтри
Дата (ново към старо)
MyProtein Almond Butter

MyProtein Almond Butter Вкусно и натурално Източник на протеин за поддържане на мускулна мас