View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти
Производители
Цена
 BGN
 BGN

Аргинин комплекси

Аргинин комплекс (аргининов комплекс) е вид хранителна добавка, която комбинира L-аргинин с други съставки, като витамини, минерали и други аминокиселини. L-аргининът е аминокиселина, която участва в редица важни телесни функции, включително синтез на протеини, заздравяване на рани и производство на азотен оксид. Азотният оксид е молекула, която помага за отпускане на кръвоносните съдове, което може да подобри притока и кръвообращението в кръвта.

Аргининовите комплекси често се продават за различни ползи за здравето, включително:

 • Подобрено атлетично представяне
 • Повишена мускулна маса
 • Подобрена сексуална функция
 • Повишена функция на имунната система
 • Подобрено заздравяване на рани

Доказателствата в подкрепа на тези твърдения обаче са смесени. Някои проучвания показват, че аргининовите комплекси могат да бъдат полезни при определени състояния, като сърдечни заболявания и еректилна дисфункция. Други проучвания обаче не откриват значителни ефекти.

Ако обмисляте да вземете аргининов комплекс, важно е първо да поговорите с Вашия лекар. Аргининовите комплекси могат да взаимодействат с определени лекарства и те не са подходящи за всички.

Ето някои неща, които трябва да вземете предвид при избора на аргининов комплекс:

 • Дозировката на L-аргинин
 • Другите съставки в комплекса
 • Репутацията на производителя
 • Цената

Важно е също така да сте наясно с потенциалните странични ефекти на аргининовите комплекси, които могат да включват:

 • Стомахът е разстроен
 • диария
 • главоболие
 • Ниско кръвно налягане

Изследванията показват, че аргининът има няколко предимства и приложения. Това е аминокиселина, която играе решаваща роля в синтеза на протеини и се използва широко за циркулация. Когато се консумира, аргининът се превръща в азотен оксид, който кара кръвоносните съдове да разширяват и подобряват притока на кръв. Това разширяване на кръвоносните съдове може да има положителни ефекти върху здравето на сърцето и да помогне за намаляване на болката в гърдите. Освен това аргининът стимулира отделянето на вещества като растежен хормон и инсулин в организма.

Освен това, изследванията показват, че аргининът може да бъде полезен за изграждане на мускули, заздравяване на рани и плодовитост при мъжете. Той може също да подкрепи здравословния кръвен поток, да подобри атлетичните показатели и да помогне за възстановяване по време на критично заболяване.

Освен това, проучванията показват, че пероралната консумация на аргинин може да помогне за понижаване на кръвното налягане при здрави индивиди, тези с леко повишаване на кръвното налягане и диабет и хора със сърдечно-съдови състояния. Освен това е установено, че аргининът подобрява притока на кръв в артериите на сърцето, което потенциално облекчава симптомите на запушени артерии.

Като цяло изследванията показват, че аргининът има различни ползи и приложения, включително ролята си в синтеза на протеини, насърчаването на здравословния кръвен поток, подкрепата за здравето на сърцето, изграждането на мускули, зарастването на рани, и мъжко плодородие. Важно е да се отбележи, че все още се провеждат допълнителни изследвания, за да се разберат напълно потенциалните ползи и употреби на аргинин.

На пазара се предлагат няколко различни аргининови комплекса. Някои популярни опции включват:

 1. Evlution Nutrition L-Arginine + L-Citrulline: Този комплекс е предназначен да подобри издръжливостта и производителността на тренировките. Съдържа смес от L-аргинин и L-цитрулин от 2000 mg, които поддържат производството на вазодилатация и азотен оксид. Подходящ е за вегани.

 2. Чисти капсули L-аргинин: Тази единична съставка L-аргининова добавка е високо ценена заради своята чистота и качество. Той е популярен избор сред потребителите, които търсят надежден продукт на аргинин.

 3. L-аргинин, L-цитрулинов комбо: Тази сложна смес комбинира L-аргинин, L-цитрулин, фолиева киселина, магнезий, селен, калий и витамини B12, C и D. Той е формулиран да предоставя цялостна подкрепа за сърдечно-съдовото здраве.

 4. Аргинин AKG и Arginine HCL: Това са две други форми на аргинин, предлагани на пазара. Всяка форма има своите уникални предимства и свойства на абсорбция. Аргинин AKG и Arginine HCL обикновено се използват в различни добавки с аргинин за техните специфични предимства. Повече информация за тези формуляри можете да намерите в Прима4.

 5. L-аргинин и L-цитрулинов комплекс: Тази мощна добавка комбинира аминокиселините L-аргинин и L-цитрулин в един продукт. L-аргининът играе решаваща роля в мускулния метаболизъм, което го прави полезен за спортисти и фитнес ентусиасти.

Тези различни аргининови комплекси предлагат различни предимства и се грижат за различни предпочитания и нужди на пазара.

На пазара се предлагат няколко аргининови комплекса, всеки със своите уникални предимства и възможности за усвояване. L-аргинин, аргинин AKG и аргинин HCL са три често срещани форми на добавяне на аргинин. Известно е, че L-аргининът играе решаваща роля в мускулния метаболизъм и може да подобри ефективността на тренировката чрез повишаване на издръжливостта и подпомагане на производството на вазодилатация и азотен оксид. L-аргининът често се свързва с L-цитрулин, друга аминокиселина, в една добавка, за да се увеличи максимално неговата ефективност.

Що се отнася до дозировката, препоръчителното количество аргининов комплекс може да варира в зависимост от конкретния продукт и индивидуалните нужди. Например, Evlution Nutrition L-Arginine + L-Citrulline предлага комплекс от 2000 mg на порция, докато Best Naturals Arginine Citruline Complex осигурява 1000 mg аргинин цитрулин на таблетка. От съществено значение е да следвате инструкциите и да се консултирате с медицински специалист, за да определите подходящата доза за оптимални резултати.

Що се отнася до потенциалните странични ефекти, добавките за комплекс от аргинин обикновено се считат за безопасни, когато се приемат според указанията. Важно е обаче да се отбележи, че прекомерният прием може да доведе до стомашно-чревен дискомфорт, включително диария, подуване на корема и коремна болка. Препоръчително е да започнете с по-ниска доза и постепенно да я увеличите, ако е необходимо, като същевременно наблюдавате всички нежелани реакции.

В обобщение, на пазара се предлагат различни аргининови комплекси, предлагащи различни форми на добавяне на аргинин с уникални предимства и възможности за абсорбция. Тези комплекси, като L-аргинин + L-цитрулин, могат да подобрят ефективността на тренировката, издръжливостта и вазодилатацията. Препоръките за дозиране варират в различните продукти, вариращи от 1000 mg до 2000 mg на порция. Въпреки че аргининовите комплекси обикновено са безопасни, важно е да следвате препоръчаните дози, за да сведете до минимум потенциалните странични ефекти.

Филтри
Дата (ново към старо)
OstroVit AOL / Arginine Ornitine Lysine Powder

OstroVit AOL / Arginine Ornitine Lysine Powder е хранителна добавка, която ще обагати хранителния Ви

OstroVit AOL / Arginine Ornitine Lysine caps

OstroVit AOL / Arginine Ornitine Lysine е хранителна добавка, която ще обагати хранителния Ви режим