View My Stats

BCAA / Специални формули

BCAA или аминокиселините с разклонена верига са три незаменими аминокиселини: левцин, изолевцин и валин. Те се наричат ​​„с разклонена верига“, тъй като химическата им структура има разклонена верига.

BCAA са важни за изграждането на мускули и възстановяването. Те могат да помогнат и за намаляване на мускулната умора и болка.

BCAA се намират в животински продукти, като месо, риба и яйца. Те се намират и в някои растителни продукти, като бобови растения, ядки и семена.

BCAA могат да се приемат и под формата на хранителни добавки. Добавките BCAA обикновено се предлагат под формата на капсули, таблетки или прах.

Специални формули BCAA

Има много различни формули BCAA на пазара. Някои от най-често срещаните специални формули BCAA включват:

  • BCAA с добавени електролити: Тези формули съдържат електролити, като калий и натрий, които могат да помогнат за хидратацията на тялото ви.
  • BCAA с добавени аминокиселини: Тези формули съдържат други аминокиселини, като глутамин или аргинин, които могат да помогнат за подобряване на производителността на упражненията или възстановяването.
  • BCAA в прахообразна форма: Тези формули могат да се добавят към вода или сок и са удобен начин да приемате BCAA в движение.

Как да изберете правилната формула BCAA

Когато избирате формула BCAA, е важно да вземете предвид вашите индивидуални нужди и цели. Някои фактори, които трябва да се вземат предвид, включват:

  • Вашите цели: Искате ли да увеличите мускулната маса, да подобрите производителността на упражненията или да намалите мускулната умора?
  • Вашите индивидуални нужди: Имате ли някое здравословно състояние, което трябва да вземете предвид?
  • Вашият бюджет: Колко сте готови да похарчите за добавка BCAA?

След като вземете предвид тези фактори, можете да започнете да търсите формула BCAA, която отговаря на вашите нужди.

BCAA / Специални формули
Производители
Подреди по