View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти

БЛОКЕРИ

Блокерите са хранителни добавки, които се използват за блокиране на усвояването на определени хранителни вещества от организма. Те се използват най-често за отслабване, но могат да се използват и за други цели, като например намаляване на холестерола или подобряване на контрола на кръвната захар.

Има различни видове блокери, които блокират усвояването на различни хранителни вещества. Някои от най-често срещаните видове блокери са:

  • Блокери на въглехидратите - блокират усвояването на въглехидратите от храната. Това може да помогне за намаляване на приема на калории и отслабване.
  • Блокери на мазнините - блокират усвояването на мазнините от храната. Това също може да помогне за намаляване на приема на калории и отслабване.
  • Блокери на протеините - блокират усвояването на протеините от храната. Това обикновено се използва за намаляване на приема на протеини от хора с бъбречни заболявания.

Блокерите са ефективни за намаляване на приема на калории, но те не са панацея за отслабване. Важно е да се комбинират с здравословна диета и редовна физическа активност, за да се постигнат трайни резултати.

Ето някои от потенциалните ползи от приема на блокери:

  • Отслабване - блокерите могат да помогнат за намаляване на приема на калории, което може да доведе до отслабване.
  • Намаляване на холестерола - някои блокери на въглехидратите могат да помогнат за намаляване на холестерола.
  • Подобряване на контрола на кръвната захар - някои блокери на въглехидратите могат да помогнат за подобряване на контрола на кръвната захар.

Ето някои от потенциалните странични ефекти от приема на блокери:

  • Стомашни проблеми - някои блокери могат да причинят стомашни проблеми, като гадене, повръщане и диария.
  • Интеракции с лекарства - някои блокери могат да взаимодействат с определени лекарства. Ако приемате лекарства, важно е да говорите с Вашия лекар, преди да започнете да приемате блокери.

Ако обмисляте да приемате блокери, важно е да говорите с Вашия лекар, за да сте сигурни, че са безопасни за Вас.

Няма намерени продукти.