View My Stats

Блокери на Въглехидрати

Блокерите на въглехидрати са вид хранителна добавка, която се използва за отслабване. Те работят, като блокират усвояването на въглехидратите от храносмилателния тракт. Това означава, че въглехидратите, които консумирате, не се превръщат в глюкоза и не се използват за енергия. Вместо това, те преминават през храносмилателния тракт и се екскретират от организма.

Блокерите на въглехидрати се предлагат под формата на таблетки, капсули, прах или течности. Най-често срещаната активна съставка в блокерите на въглехидрати е екстрактът от бял боб. Екстрактът от бял боб съдържа алфа-амилаза инхибитори, които блокират действието на ензима алфа-амилаза. Алфа-амилазата е ензим, който разгражда нишестето на по-малки единици, които могат да бъдат усвоени от тялото.

Други често срещани активни съставки в блокерите на въглехидрати са:

  • Chitosan: Chitosan е вид влакно, което се свързва с мазнините в храносмилателния тракт. Това може да помогне за намаляване на усвояването на мазнините и въглехидратите.
  • HCA (Hydroxycitric Acid): HCA е естествено съединение, което се намира в цитрусовите плодове. Смята се, че HCA може да помогне за намаляване на апетита и да повиши изгарянето на мазнините.
  • Phaseolamin: Phaseolamin е друг алфа-амилаза инхибитор, който се извлича от фасула.

Блокерите на въглехидрати могат да бъдат ефективни за отслабване, но те не са панацея. Те могат да помогнат за намаляване на приема на калории и за повишаване на загубата на тегло, но те не могат да заменят здравословната диета и редовните упражнения.

Ето някои от потенциалните ползи от блокерите на въглехидрати:

  • Могат да помогнат за намаляване на приема на калории: Като блокират усвояването на въглехидратите, блокерите на въглехидрати могат да помогнат за намаляване на приема на калории. Това може да доведе до по-бърза загуба на тегло.
  • Могат да помогнат за повишаване на изгарянето на мазнините: Някои изследвания показват, че блокерите на въглехидрати могат да помогнат за повишаване на изгарянето на мазнините. Това може да доведе до допълнителна загуба на тегло.
  • Могат да помогнат за намаляване на апетита: Някои изследвания показват, че блокерите на въглехидрати могат да помогнат за намаляване на апетита. Това може да доведе до по-малко консумация на калории и по-бърза загуба на тегло.

Ето някои от потенциалните рискове от блокерите на въглехидрати:

  • Могат да причинят стомашно-чревни проблеми: Някои хора, които приемат блокери на въглехидрати, могат да изпитат стомашно-чревни проблеми като диария, гадене и запек.
  • Могат да взаимодействат с други лекарства: Ако приемате някакви лекарства, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате блокери на въглехидрати.
  • Могат да бъдат опасни за хора с определени здравословни проблеми: Блокерите на въглехидрати не са подходящи за хора с диабет, бъбречни заболявания или други здравословни проблеми.

Ако обмисляте да приемате блокери на въглехидрати, говорете с Вашия лекар, за да сте сигурни, че са безопасни за Вас.

Блокери на Въглехидрати
Няма намерени продукти.