View My Stats

Креатинови матрици с добавени аминокиселини

Креатиновите матрици с добавени аминокиселини са хранителни добавки, които съдържат креатин и една или повече аминокиселини. Креатинът е естествено срещащо се вещество, което се намира в тялото ни и се използва за производство на енергия. Аминокиселините са градивните елементи на протеините и играят важна роля в много процеси в тялото ни, включително мускулния растеж и възстановяването.

Креатинът е добре проучен хранителен продукт и има редица доказани ползи за здравето и физическото представяне. Той може да помогне за:

 • Повишаване на силата и издръжливостта
 • Увеличаване на мускулната маса
 • Подобряване на възстановяването от тренировките

Аминокиселините също имат редица ползи за здравето и физическото представяне. Те могат да помогнат за:

 • Мускулния растеж и възстановяването
 • Подобряване на спортните резултати
 • Подобряване на имунната функция
 • Подобряване на настроението

Креатиновите матрици с добавени аминокиселини могат да предоставят редица ползи за здравето и физическото представяне. Те могат да бъдат особено полезни за спортисти и хора, които искат да увеличат мускулната си маса или да подобрят физическото си представяне.

Ето някои от конкретните ползи, които са били проучени за креатиновите матрици с добавени аминокиселини:

 • Подобрена сила и издръжливост: Няколко проучвания са установили, че креатиновите матрици с добавени аминокиселини могат да помогнат за подобряване на силата и издръжливостта при спортисти. В едно проучване, публикувано в Journal of the International Society of Sports Nutrition, спортисти, които приемали креатинова матрица с добавени аминокиселини, демонстрирали значително по-голямо увеличение на силата в сравнение със спортисти, които приемали само креатин монохидрат.
 • Увеличено мускулно тегло: Креатиновите матрици с добавени аминокиселини също могат да помогнат за увеличаване на мускулната маса. В едно проучване, публикувано в Journal of Strength and Conditioning Research, спортисти, които приемали креатинова матрица с добавени аминокиселини, демонстрирали значително по-голямо увеличение на мускулната маса в сравнение със спортисти, които приемали само креатин монохидрат.
 • По-бързо възстановяване от тренировките: Креатиновите матрици с добавени аминокиселини могат също да помогнат за по-бързото възстановяване от тренировките. В едно проучване, публикувано в Journal of the International Society of Sports Nutrition, спортисти, които приемали креатинова матрица с добавени аминокиселини, демонстрирали значително по-кратко време за възстановяване на силата в сравнение със спортисти, които приемали само креатин монохидрат.

Разбира се, са необходими повече изследвания, за да се потвърдят окончателно тези резултати. Въпреки това, съществуващите доказателства предполагат, че креатиновите матрици с добавени аминокиселини могат да бъдат ефективен хранителен продукт за подобряване на физическото представяне.

Ето някои от аминокиселините, които често се добавят към креатиновите матрици:

 • Валин: Валинът е разклонена аминокиселина, която е важна за мускулния растеж и възстановяването.
 • Левцин: Левцинът е друга разклонена аминокиселина, която е важна за мускулния растеж и възстановяването.
 • Изолевцин: Изолевцинът е третата разклонена аминокиселина, която е важна за мускулния растеж и възстановяването.
 • Аргинин: Аргининът е аминокиселина, която е важна за производството на азотен оксид, който има вазодилататорни свойства.
 • Цитрулин: Цитрулинът е аминокиселина, която се превръща в аргинин в тялото.

Когато избирате креатинова матрица с добавени аминокиселини, е важно да се консултирате с лекар или диетолог, за да сте сигурни, че получавате правилните хранителни вещества за вашите индивидуални нужди.

Креатинови матрици с добавени аминокиселини
Производители
Подреди по