View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти

МултиВит 365 - Мултивитамини и Минерали

 • Производител: CVETITA HERBAL

MultiVit 365 / МултиВит 365
Мултивитамини и Минерали
30 таблетки

Хранителна добавка

Витамините са органични съединения и макар да са ни нужни в сравнително малки количества, те са жизненоважни за нашето съществуване. Повечето витамини трябва да се набавят чрез храната или от хранителни добавки, защото тялото ни не ги произвежда само, или ги произвежда в изключително малки количества.

МултиВит 365 представлява коктейл от витамини и минерали, които действат заедно, за да подсилят имунната система и да предпазят организма от сериозни заболявания.

Витамин А

Витамин А е жизненоважен за функционирането на имунната ни система. Той е мощен антиоксидант, което означава, че предпазва организма от оксидативния стрес, причинен от свободните радикали. Този витамин участва в образуването на нови клетки и се грижи за здравето на очите.

Антиоксидантното му действие играе важна роля за функцията на сърцето и артериите, като повишава нивата на полезния холестерол.

Не на последно място той подпомага абсорбацията на други важни елементи в тялото.

Доказано е, че консумацията на храни, богати на витамин А, или приемът му под формата на хранителна добавка може значително да подпомогне здравето на костите.

Редица изследвания сочат, че при хората с по-ниски нива на витамин А в кръвта има и по-голям риск от костни фрактури.

Освен това витамин А съдейства на процесите по съсирване на кръвта. Това улеснява по-бързото заздравяване на рани и белези и неутрализира локалните кожни раздразнения.

Неслучайно този витамин има широко приложение във фармакологията и козметологията за направата на професионални продукти за кожа.

Витамин D3

Този витамин играе важна роля за насърчаване на имунния отговор. Витамин D3 е необходим за правилното функциониране на имунната система, която защитава тялото от развитието на инфекции. Има както противовъзпалителни, така и имунорегулаторни свойства и е от решаващо значение за активирането на защитните сили на имунната система. Известно е, че витамин D3 подобрява функцията на имунните клетки, включително Т-клетките и макрофагите.

Редица изследвания доказват, че витамин D може да помогне при респираторни заболявания. Тъй, като подсилва имунната система, този витамин може да окаже положително влияние върху състояния, свързани с нея. Такива са острите респираторни усложнения. Установено е, че хора, приемащи витамин D3, се разболяват по-рядко и прекарват по-леко възпаленията на дихателните пътища.

Освен това организмът може да усвоява калций (основен компонент на костите) само при наличието на витамин D.

Защо витамин D е толкова важен?

 • Подпомага имунната система
 • Участва в изграждането на здрави кости
 • Важен е за здравината на зъбите
 • Спомага при усвояването на калций от храната
 • Подпомага функцията на сърцето и бъбреците

Витамин Е

Витамин Е подобрява имунната функция и предотвратява образуването на съсиреци в сърдечните артерии.

Основната му роля е да действа като антиоксидант, който се бори с действието на натрупания оксидативен стрес. Оксидативният стрес се причинява от свободните радикали и може да доведе до сериозни заболявания.

Освен това витамин Е е изключително важен за здравето на кожата, тъй като има мощно регенериращо действие, стимулира клетъчното обновяване, оказва овлажняващо действие. Използва се за лечение на суха и нетолерантна кожа, екземи и лишеи.

Ролята на витамин E в организма е:

 • Активно бори натрупания оксидативен стрес в организма
 • Подкрепя сърдечно-съдовото здраве
 • Подпомага работата на еритроцитите (важните червените кръвни клетки)
 • Улеснява транспортирането на кислород и хранителни вещества до определени тъкани и органи; съдейства обменните процеси в тялото
 • Подпомага образуването на колаген
 • Важен е за кръвообращението и процесите по кръвосъсирването
 • Подпомага регенерацията на клетките
 • Играе роля за усвояване на мазнините в храносмилателния тракт
 • Увеличава репродуктивната способност и при двата пола
 • Подобрява състоянието на кожата

Витамин В1

Витамин В1 (тиамин) е от съществено значение за метаболизма на глюкозата и играе ключова роля в нервната, мускулната и сърдечната функция.

Той e невротропен витамин и е от ключово значение за правилната обмяна на нервните клетки, тъй като има свойството да моделира изпращането на нервни импулси, както и да подкрепя регенерацията на миелиновите обвивки (миелиновите обвивки изолират невроните в периферната нервна система).

Освен това витамин В1 е необходим за производството на аденозин трифосфат. Именно заради това той е от фундаментално значение за процесите по метаболизиране на аденозин трифосфатната киселина.

Недостигът на витамин B1 може да доведе до здравословни проблеми, свързани с нервната система, както и до невродегенеративни нарушения. Дефицитът на този витамин води до влошаване качеството на съня, депресивни състояния, честа смяна в настроенията, тревожност.

Друг вид нарушения, които се свързват с ниските нива на витамин B1, са проблеми с въглехидратния метаболизъм – може да се наблюдава занижена мастна обмяна, т.е. натрупване на мазнини, както и храносмилателни нарушения.

Витамин В6

Витамин B6 подпомага имунната система, а освен това насърчава правилната обмяна на веществата в организма.

Той съдейства и за синтеза на някои важни хормони, отговорни за регулиране на въглехидратния и белтъчния метаболизъм.

Витамин B6 се синтезира в кръвта, след процеси протичащи в микрофлората на червата. Именно това подчертава ролята на този елемент за метаболизирането на веществата.

Освен това той е жизненоважен за образуването на червени кръвни клетки.

Необходимостта от допълнителен прием на витамин B6 се увеличава при проблеми с нервната система и безсъние. Той подпомага работата на нервната система, заради свойството си да регулира глюкозата.

Недостигът на витамин B6 може да доведе до депресия, увеличена раздразнителност и тревожност, както и до рецидивиращи възпаления.

Витамин В12

Доказано е, че витамин В12 изпълнява различни важни роли в организма. Той поддържа нормалната функция на нервните клетки, необходим е за образуването на червените кръвни клетки (телца), за усвояването на желязото и синтеза на ДНК. Освен това повишава енергията, подобрява паметта и помага за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Редица научни изследвания доказват, че високите нива на витамин B12 могат да предпазят мозъка от атрофия и от загуба на памет.

Ниските нива могат да доведат до неврологични проблеми и някои видове анемия.

От друга страна, поддържането на адекватни нива на витамин В12 може да подпомогне здравето на костите. Много проучвания доказват, че има връзка между ниските нива на витамин В12 и лошото състояние на костите и остеопорозата.

Витамин В12 играе жизненоважна роля в синтеза и метаболизирането на серотонина – химично вещество, отговорно за регулиране на настроението.

Хранителните добавки с витамин В12 отдавна се рекламират като продукт, който носи прилив на енергия.

Всички витамини от група В играят важна роля за производството на енергия в организма.

Витамин С

Витамин С е изключително силен антиоксидант. Именно заради това той е ключов за общото здраве на организма и играе роля за възстановяване на ДНК клетките.

Този витамин подпомага работата на имунната система. Освен това има качеството да съдейства за мобилността и на други витамини и минерали до клетките. Витамин C участва в обмяната и правилното усвояване на белтъчините, въглехидратите и колагена (най-разпространеният протеин в тялото).

Основните функции на витамин С са:

 • Подпомага имунната система
 • Предотвратява клетъчните увреждания
 • Редуцира нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта
 • Действа енергизиращо и тонизиращо
 • Подпомага производството на колаген
 • Увеличава на работоспособността
 • Подобрява състоянието на кожата
 • Облекчава болките в ставите и мускулите
 • Съдейства за транспортирането на други важни микро- и макроелементи

Магнезий (магнезиев цитрат)

Магнезият е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции и процеси, които протичат ежедневно в организма. Магнезиевият цитрат е най-добре усвоимата форма на минерала магнезий.

Може да се каже, че този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност за общото здраве. Магнезият помага за образуването на колагена в тялото.

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той се намира в сухожилията, ставите, кожата, мускулите, костите, кръвоносните съдове, роговицата на окото и зъбите.

Магнезият съдейства за производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите.

Какви са ползите от приема на Магнезиев цитрат:

 • Благоприятства за правилното функциониране на имунната система
 • Спомага за намаляването на негативните симптоми от недостиг на магнезий, сред които крампи, умора, отпадналост
 • Има благоприятно действие върху съня
 • Подпомага поддържането на по-високи енергийни нива
 • Благоприятства работата на сърцето
 • Спомага за нормализиране нивата на кръвната захар в кръвта
 • Подпомага здравето на костите и зъбите
 • Подпомага поддържането на нормално кръвно налягане

Хром

Хромът представлява есенциален химичен елемент, който участва в редица жизненоважни процеси в организма. Въпреки това той не се синтезира самостоятелно в човешкото тяло.

Доказано е, че хромът подпомага метаболизма и съдейства за усвояването на важни вещества, в това число въглехидратите, протеините и мазнините. Хромът намалява нивата на триглицеридите (вид липиди или мазнини, източник на енергия) в кръвта, както и тяхното негативно действие.

Основни предимства за организма от приема на Хром (пиколинат) са:

 • Понижава кръвната захар
 • Подпомага работата на сърдечно-съдовата система
 • Потиска апетита (най-вече желанието за прием на сладки храни)
 • Подпомага усвояването на глюкозата (отговорен е за инсулиновата толерантност)
 • Редуцира телесните мазнини и увеличава чистата мускулна маса

Селен

Селенът е особено важен минерал, тъй като поддържа и подпомага работата на няколко по-големи системи в човешкия организъм – ендокринната, имунната и сърдечно-съдовата система.

Той е основен минерал за организма. Неговата роля се свързва главно с изграждането на важни ензими, които са отговорни за антиоксидантната защита на тялото срещу вредното действие на свободните радикали. Благодарение на мощните си антиоксидантни качества селенът има базисна роля за много функции в организма. 

Регулярният прием на Селен съдейства за:

 • Поддържането на оптимална имунна функция (подобрява имунния отговор на организма)
 • Подобряване работата на щитовидната жлеза;
 • Съдейства работата на сърдечно-съдовата система;
 • Защитава здравите клетки и неутрализира действието на оксидативния стрес;
 • Подкрепя репродуктивните способности и функции;
 • Съдейства мускулната работа.

Цинк (цинков цитрат)

Цинкът е един от най-важните микроелементи в човешкия организъм. Той участва в огромен брой процеси.

Този микроелемент е ключов за функцията на ензимите, за метаболизма, необходим е за кодирането на ДНК. Освен това е свързан със сигналите на имунните клетки, които участват в защитата на организма.

Това означава, че цинкът е важен за растежа и развитието, клетъчната енергия, мозъчната функция и имунната функция.

Цинкът е сред елементите, които не се синтезират самостоятелно в човешкия организъм, а в същото време е изключително необходим за редица важни функции. Именно поради това, набавянето му чрез храна или под формата на хранителна добавка е задължително.

Цинковият цитрат е най-добрата форма на цинка за усвояване от човешкия организъм.

Защо цинкът е толкова важен за организма?

 • Подпомага имунната система
 • Съдейства за бързото оздравяване при грип и настинки
 • Действа като антиоксидант
 • Подпомага зарастването на рани
 • Защитава кожата от външни фактори

Калций (калциев карбонат)

Калцият е най-широко разпространеният минерал в човешкото тяло и е жизненоважен за правилното функциониране на тялото.

Този макроелемент играе изключително важна роля за поддържане на костната плътност и за здравето на зъбите. Може да се каже, че костите са като "резервоар" за калций в тялото.

Доказано е, че 99 % от калция в тялото ни, представлява фундаментален, градивен елемент на костната тъкан. И само 1 % от него се намира в клетките или в извънклетъчното пространство.

Сред основните функции на калция е правилното циркулиране на кръвта, за да се осигурява нормално движение на мускулите. Освен това калцият съдейства за балансираното освобождаване на хормони и ензимната обмяна. Калцият подпомага функциите на важни невротрансмитери и улеснява пренасянето на сигнали от мозъка до други части на тялото.

Прием на МултиВит 365

Хранителна информация

Единична доза: 1 таблетка
В опаковка: 30 таблетки
Опаковка за: 30 дни

В единична доза - 1 таблетка:

Витамини и минерали

Витамин А - 1500 µg

Витамин С - 100 mg

Витамин D3 - 400 IU

Витамин Е - 100 mg

Витамин В1 (Тиамин) - 14 mg

Витамин В6 - 10 mg

Витамин В12 - 50 µg

Магнезий (от магнезиев цитрат) - 16 mg

Селен - 100 µg

Хром пиколинат - 100 µg

Цинк (от цинков цитрат) - 15 mg

Калций - 50 mg

Действие: Подпомага нормалната функция на имунната система.

 

Начин на приемане : 

 

Препоръчителен дневен прием: 1 (една) таблетка на ден след хранене.

 

 

 

СЪСТАВ:

 

Витамин А (Ацетат), Витамин В1 (Тиамин хидрохлорид),  Витамин В6 (Пиридоксин хидрохлорид),Витамин В12 (Цианокобаламин), Витамин С (Аскорбинова киселина), Витамин Д3 (Холекалциферол), Витамин Е (D-алфа Токоферил ацетат), Магнезиев цитрат, Хром пиколинат, Селен, Цинков цитрат, Калциев карбонат.

Пребиотични фибри - фруктоолигозахариди (GOFOS), микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

 

 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 • Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
 • Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
 • Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
 • Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.

 

30,00 BGN
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ +

Cъxpaнявaйтe нa мяcтo, нeдocтъпнo зa дeцa! 

Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия лeĸap, aĸo пpиeмaтe лeĸapcтвa или имaтe зaбoлявaнe.

 Нe нocим oтгoвopнocт зa нecъoтвeтcтвиe в oчaĸвaниятa нa пoтpeбитeля зa вĸyc, цвят и ĸoнcиcтeнция нa xpaнитeлнaтa дoбaвĸa.

Πpoизвoдитeлитe нeпpeĸъcнaтo пpoмeнят cпeцифиĸaциитe нa пpoдyĸтитe. Maĸap дa ce oпитвaмe дa пoддъpжaмe aĸтyaлни oпиcaниятa нa пpoдyĸтитe, тe нe oтpaзявaт нeпpeмeннo нaй-нoвaтa инфopмaция, пpeдocтaвeнa oт пpoизвoдитeля. Hиe нe нocим oтгoвopнocт зa нeпpaвилни или ocтapeли oпиcaния нa пpoдyĸти и/или изoбpaжeния. 
Bъзмoжнo e дa имa гpeшĸи в oпиcaниeтo нa пpoдyĸтитe или в oтбeлязaния cpoĸ нa гoднocт, ĸaĸтo и дa имa paзминaвaния мeждy изoбpaжeниeтo нa пpoдyĸтa в caйтa и peaлния пpoдyĸт.  Зa пoдoбни cлyчaи, нe нocим oтгoвopнocт.

 

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА +

Дocтaвĸaтa ce зaплaщa дoпълнитeлнo oт ĸyпyвaчa.

Paбoтим c ĸypиepcĸи фиpми CΠИДИ и EKOHT EKCΠPEC,

SPEEDY        ECONT

 

 

ĸaтo дocтaвĸaтa ce извъpшвa дo oфиc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa или дo вaш aдpec.

 


Toчнaтa cyмa нa дocтaвĸa мoжe дa видитe cлeд ĸaтo дoбaвитe жeлaнитe oт вac пpoдyĸти в ĸoшницaтa и пocoчитe дaннитe cи зa дocтaвĸa. 
Дocтaвĸaтa ce изчиcлявa aвтoмaтичнo чpeз мoдyлa нa cъoтвeния ĸypиep в ĸoшницaтa. 

БEЗΠЛATHA ДOCTABKA пpeдлaгaмe зa пopъчĸи нaд 160.00лв дo oфиc нa CΠИДИ и ЕКОНТ
Bcичĸи пopъчĸи пoд 160.00лв зaплaщaт дocтaвĸa.

BHИMAHИE: в cлyчaй, чe няĸoй oт мoдyлитe изчиcли дocтaвĸa 0.00лв зa пopъчĸa нa cтoйнocт пoд 160.00лв. oзнaчaвa, чe нaй-вepoятнo мoдyлa в мoмeнтa HE paбoти пpaвилнo. B тeзи cлyчaи дocтaвĸaтa щe бъдe изчиcлeнa oтдeлнo, a виe щe бъдeтe yвeдoмeни oт нaш cлyжитeл зa cyмaтa пo дocтaвĸaтa.