• Производител: CVETITA HERBAL

Black Immuno Berry

43,50 BGN 45,50 BGN
+ -

Black Immuno Berry
Черен Бъз Екстракт

Черният бъз (Sambucus nigra) е лечебно растение от дървовиден вид, притежаващо ценен химичен състав. Черният бъз съдържа разнородни биологично активни компоненти, сред които – антоцианини, флавоноиди, агликони, фенолни съединения, стероли, аскорбинова киселина и други органични киселини, свободни мастни киселини, тритерпени (α- и β-амирин) и други. Съчетанието на тези вещества превръщат черния бъз в натурално средство с мощен общоукрепващ организма ефект. Екстрактът от Черен бъз подпомага имунната функция, стимулира митохондриалната активност, подсилва процесите по обмяна на аминокиселините, съдейства клетъчната регенерация и предпазва организма от натрупването на оксидативен стрес.
Когато се използва в рамките на първите 48 часа от появата на симптомите, действително е установено, че екстрактът намалява продължителността на грипа, като симптомите се облекчават средно четири дни по-рано. По време на епидемията от Influenza virus – грипен вирус тип B, разразила се през 1995 г. в Панама, правителството всъщност е използвало черен бъз за справяне с грипа.

Основни предимства при приема на Черен Бъз Екстракт

  • Подкрепя имунната система

Екстрактът от Черен бъз има изключително имуномодулиращо действие, което се дължи на множеството растителни елементи, които са част от химичния му състав. Действието му е противогрипно, противопаразитно, антибактериално, антиоксидантно и имуноповишаващо.

Според изследвания, екстрактът от Черен бъз има силно имуностимулиращо действие, което се дължи на подкрепящия му ефект върху производството на важни молекули–цитокините. По този начин екстрактът от Черен бъз пряко повлиява имунната регулация и функция.

  • Помага на организма в справянето с инфекции

Екстрактът от Черен бъз съдържа разнообразие от стимулиращи имунната система антиоксиданти и вещества, включително някои витамини–А, В и С. Тези антиоксиданти и витамини могат да помогнат за поддържане на силна имунна система, както и да подкрепят организма в справянето с инфекциите.

В множество проучвания е установено, че екстрактът от Черен бъз, приеман под формата на хранителна добавка може значително да намали продължителността и тежестта на някои симптоми (треска, главоболие, умора, хрема и др.) на настинка и грип.

Едни от най-ценните вещества в черния бъз са антоцианините - пигменти, биофлавоноиди със силен антиоксидантен ефект върху организма. Антоцианините притежават мощно антивирусно свойство, което може да намали тежестта на някои често срещани инфекции, засягащи горните дихателни пътища. Смята се, че антоцианините предотвратяват размножаването на някои грипни вируси в организма, с което може да се намали риска от развитието на грипни инфекции, или да се намали продължителността на симптоматиката, която ги придружава.

  • Силна антиоксидантна активност

Проучване, концентрирано в изследването на антиоксидантния капацитет на различни видове бъз и други подобни растения, установява, че черният бъз е един от най-ефективните антиоксиданти. Антиоксидантите са естествени компоненти, които са активни в това да премахнат реактивни молекули в тялото. Тяхната основна роля е да се борят с натрупания оксидативен стрес в тялото. По време на нормалния метаболизъм се освобождават реактивни молекули, които се натрупват в тялото. Антиоксидантите редуцират продукцията на оксиданти (свободни радикали, чиято продукция се свързва с нормалните процеси, протичащи в клетките). Недостигът на антиоксиданти позволява натрупването на оксидативен стрес в тялото, което задейства процесите на стареене, пречи на естествената клетъчна регенерация и е първоизточник на клетъчни увреждания. Изследвания в тази посока сочат, че допълнителният прием на антиоксиданти може да помогне за предотвратяване на хронични заболявания.

Пребиотични фибри - фруктоолигозахариди (GOFOS)

Фруктоолигозахаридите са нискокалорични въглехидрати, които принадлежат към групата на несмилаемите олигозахариди. В естествен вид, фруктоолигозахаридите са част от химичния състав на много растения – бобови и пшенични култури, зеленчуци и плодове. Несмилаемите олигозахариди се проявяват като баластни вещества (диетични фибри), от което се подразбира тяхното силно бифидогенно действие. Основни предимства при приема на фруктоолигозахариди (GOFOS)

Фруктоолигозахаридите представляват пребиотици, тъй като подкрепят растежа и развитието на полезните чревни бактерии (основно бифидобактериите). Това предопределя огромната им физиологична роля за изпълнението на множество важни процеси в организма. Подхранвайки добрите чревни бактерии, фруктоолигозахаридите имат подкрепящ, оздравителен и протективен ефект над стомашно-чревната микрофлора. Фруктоолигозахаридите действат балансиращо в отделянето на стомашно-чревните сокове и активират формирането на слуз в тънките черва.

Фруктоолигозахаридите улесняват процесите по храносмилането, тъй като за тях е характерно да усвояват голяма част от водата в стомашното съдържание. Освен това те имат качествата да подпомогнат при производството и абсорбцията на хранителни вещества, подкрепят развитието на здрави бактерии в храносмилателния тракт, засилват въглехидратния и липидния обмен, съдействат продукцията на нутриенти, както и намаляват вероятността от натрупване на холестерол или фосфолипидни концентрации в кръвта.

Хранителна информация
Единична доза: 1 таблетка
Опаковка за: 30 дни
Количество: 60 таблетки
В единична доза - 1 таблетка:
Черен бъз екстракт - 400 mg

В дневна доза - 2 таблетки:
Черен бъз екстракт - 800 mg
Действие: Подпомага имунната система.

 

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

2 пъти дневно по 1 таблетка 30 минути след хранене.
Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

 
 
СЪСТАВ:
 
Черен бъз екстракт (Sambucus nigra).
 Пребиотични фибри - фруктоолигозахариди (GOFOS), магнезиев стеарат, микрокристална целулоза.
 
 
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  • Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
  • Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
  • Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
  • Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.
Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.