View My Stats

Chamomile - Екстракт от Лайка

27,00 BGN
 • Производител: CVETITA HERBAL
+ -
Купи
Моля, изберете:

Chamomile - Екстракт от Лайка

 

Какво представлява лайката

Лайката е едногодишно тревисто растение, цъфтящо от май до август. Лайката произлиза от семейство Сложноцветни - "Asteraceae"., достига височина до 50 см, а формата и е силно разклонено в горната част. Растението е разпространено в Европа и някои места в Северна Америка, в България лайката вирее на много места . За лечебни цели се използват ценните й цветове.

Състав на лайката

Лайката е изключително богата на ценни вещества. В цветните кошнички на растението се съдържа  до 2 % етерично масло. Цветът на етеричното масло зависи от съдържанието на азулени. Азуленът представлява ненаситен въглеводород, притежаващ противовъзпалително, антиалергично и седативно действие. Азуленът на лайката се нарича хамазулен. Цветовете на растението съдържат още важни флавоноидни елементи, растителни стероли, горчиви вещества и мастни киселини.

Част от химичния й състав са още лутеолин и кверцетин , които са мощни биофлавоноиди (растителни пигменти)  и кумарините - умбелиферон и херниарин.  

Ползи от приема на Екстракт от Лайка

Регулярният прием на Екстракт от лайка като хранителна добавка осигурява:

 • Подпомага отпускането на нервната система
 • Силен имуностимулиращ ефект
 • Подпомага понижаването на риска от дихателни инфекции
 • Спомага за намаляването на тревожността и безпокойството
 • Подпомага подобряването на функцията на червата и тяхната перисталтика
 • Има противовъзпалително действие
 • Има болкоуспокояващо действие
 • Подпомага неутрализирането на проблемите със съня

Подпомага подобряването на функцията на червата и тяхната перисталтика

Счита се, че приемът на Лайка под формата на хранителна добавка оказва благотворно въздействие при проблеми с храносмилането, метеоризъм (газове), гадене, киселини и други.

Подуването на корема, болките и общото стомашно неразположение са често срещан проблем, зад който обикновено се крият сериозни храносмилателни нарушения. Храносмилателната дейност се свързва с множество по- малки, поетапни процеси, един от тях  е отделянето на храносмилателна киселина течност  в стомаха (стомашен сок). Счита се, че екстрактът от лайка притежава свойството положително да съдейства този процес и да подпомогне правилното храносмилане.

Благодарение на една от най- ценните химични съставки на лайката - хамаузленът, растението е отличен спазмолитик с противовъзпалителни и газогонни качества . Приемът на хранителна добавка от екстракт от лайка ще съдейства излекуването на някои стомашно- чревни заболявания вследствие от лошо храносмилане.   

Силен имуностимулиращ ефект

Екстрактът от Лайка дава положителни показания при борба с различни болестотворни агенти чрез силно изразеното си противовирусно и имуностимулиращо действие. Важна част от състава на лайката е кверцетинът. Кверцетинът е силен антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Той успешно се бори със свободните радикали и редуцира вредните изменения в клетките.

Лайката съдържа още важни биологично активни компоненти, чиято комбинация действа синергично (подсилва благоприятното действие). По този начин противодейства срещу спадането на имунитета и постъпването на бактерии , които са основният двигател за развитието на вируси и инфекции.

Неутрализира симптоматиката на Предменструалния синдром/ ПМС

Предменструалният синдром  е термин, който се свързва с комбинация от симптоми отличаващи се с разнообразие и упоритост. Проявата на ПМС може да бъде преди и по време на женския месечен цикъл. Първоизточника на ПМС е сложно хормонално изменение, случващо се в женския организъм в двуседмичния период между овулацията и менструацията. Причината за ПМС е в промяната на хормоналните диапазони (естрогена и прогестина). Сред неприятните физически симптоми са  повишаване на теглото, задържане на вода, подуване на корема, глезените и гърдите, запек и други.

Проучвания сочат, че лайката има качествата да действа балансиращо върху производството на естрогени.
Лайката притежава силно седативно действие, посредством което редуцира дискомфорта и болката преди и по време на менструация. Благодарение на съдържанието на мощни биофлавоноиди като кверцетина, лайката притежава силно спазмолитично действие.

Подпомага неутрализирането на проблемите със съня

Нарушенията на съня обобщават съществуващите отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен. Нарушенията се разделят на два основни вида: Дисомния и Парасомния. Дисомнията включва всички нарушения на съня или състояния, при които е засегната способността за заспиване, нормалната продължителност на съня и неговото качество. Парасомниятa представлява разстройство свързано с движения и възбуда по време на сън предизвикани от вътрешен психологичен или неврологичен източник.

Екстрактът от Лайка под формата на хранителна добавка ще спомогне за редуцирането на тези проблеми и ще се отрази отпускащо и успокоително на организма.

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсула
Количество: 60 капсули
Опаковка за: 60 дни

Активно вещество в единична / дневна доза 1 капсула:
Лайка екстракт - 300 mg

Действие: Благоприятства противовъзпалителните процеси.

 

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

Приемайте по 1 капсула дневно 30 минути след храна, но не повече от 2 капсули дневно. 

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 12 седмици (3 месеца). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 
 
 
СЪСТАВ:

Лайка екстракт - 300 mg

Лайка (M.Chamomilla) екстракт, желатинова капсула.
 
 
 •  Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 • Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
 • Да не се приема от хора с високо кръвно налягане и бременни жени.
 • Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, в случай, че страдате от хронично заболяване или сте на медикаментоза.

Съхранение: На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно от малки деца.

 
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Cъxpaнявaйтe нa мяcтo, нeдocтъпнo зa дeцa! 

Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия лeĸap, aĸo пpиeмaтe лeĸapcтвa или имaтe зaбoлявaнe.

 Нe нocим oтгoвopнocт зa нecъoтвeтcтвиe в oчaĸвaниятa нa пoтpeбитeля зa вĸyc, цвят и ĸoнcиcтeнция нa xpaнитeлнaтa дoбaвĸa.

Πpoизвoдитeлитe нeпpeĸъcнaтo пpoмeнят cпeцифиĸaциитe нa пpoдyĸтитe. Maĸap дa ce oпитвaмe дa пoддъpжaмe aĸтyaлни oпиcaниятa нa пpoдyĸтитe, тe нe oтpaзявaт нeпpeмeннo нaй-нoвaтa инфopмaция, пpeдocтaвeнa oт пpoизвoдитeля. Hиe нe нocим oтгoвopнocт зa нeпpaвилни или ocтapeли oпиcaния нa пpoдyĸти и/или изoбpaжeния. 
Bъзмoжнo e дa имa гpeшĸи в oпиcaниeтo нa пpoдyĸтитe или в oтбeлязaния cpoĸ нa гoднocт, ĸaĸтo и дa имa paзминaвaния мeждy изoбpaжeниeтo нa пpoдyĸтa в caйтa и peaлния пpoдyĸт.  Зa пoдoбни cлyчaи, нe нocим oтгoвopнocт.

 

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Дocтaвĸaтa ce зaплaщa дoпълнитeлнo oт ĸyпyвaчa.

Paбoтим c ĸypиepcĸи фиpми CΠИДИ и EKOHT EKCΠPEC,

SPEEDY        ECONT

 

 

ĸaтo дocтaвĸaтa ce извъpшвa дo oфиc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa или дo вaш aдpec.

 


Toчнaтa cyмa нa дocтaвĸa мoжe дa видитe cлeд ĸaтo дoбaвитe жeлaнитe oт вac пpoдyĸти в ĸoшницaтa и пocoчитe дaннитe cи зa дocтaвĸa. 
Дocтaвĸaтa ce изчиcлявa aвтoмaтичнo чpeз мoдyлa нa cъoтвeния ĸypиep в ĸoшницaтa. 

БEЗΠЛATHA ДOCTABKA пpeдлaгaмe зa пopъчĸи нaд 160.00лв дo oфиc нa CΠИДИ и ЕКОНТ
Bcичĸи пopъчĸи пoд 160.00лв зaплaщaт дocтaвĸa.

BHИMAHИE: в cлyчaй, чe няĸoй oт мoдyлитe изчиcли дocтaвĸa 0.00лв зa пopъчĸa нa cтoйнocт пoд 160.00лв. oзнaчaвa, чe нaй-вepoятнo мoдyлa в мoмeнтa HE paбoти пpaвилнo. B тeзи cлyчaи дocтaвĸaтa щe бъдe изчиcлeнa oтдeлнo, a виe щe бъдeтe yвeдoмeни oт нaш cлyжитeл зa cyмaтa пo дocтaвĸaтa.