View My Stats

InQsine-M

48,80 BGN
 • Производител: CVETITA HERBAL
+ -
Купи
Моля, изберете:

Какво е Инкюзин-М

InQsine - M е комбинация от 3 съсътавки: Инозин, Коензим Q10 и Магнезий. 

Инозин

Инозинът представлява пуринов нуклеозид, който играе ролята на прекурсор на аденозин трифосфат (АТФ). Аденозин трифосфат пък представлява важен вещество (ензим), който свързан с продукцията на енергия в клетките. Инозинът е още важен елемент за метаболизирането на глюкозата и обменната работа в тялото, което го прави жизненоважен за случването на множество естествени процеси в нашия оранизъм.

Основни ползи на Инозин за организма

Жизненоважен за синтеза на енергия

Инозинът е едно от основните съединения, съдържащи се в клетките. Този елемент е от основно значение за процесите по преформирането на аденозин трифосфатната киселина (АТФ). Аденозин трифосфатната киселина (АТФ) представлява химично макроенергично съединение (ензим), което е изградено от богати на енергия връзки- в. т.ч 3 базови връзки- аденин, рибоза и фосфорна киселина. Или АТФ се явява енергийно "депо" в нашето тяло. Митохондриите представляват двумембранни клетъчни органели, срещащи се в еукариотните клетки. Спечелили са името "малки енергийни фабрики", поради техния химичен изглед и важните функции за организма. Тяхната задача се свързва с осигуряването на постоянни доставки от аденозин трифосфат (основната молекула), която е носител на енергия в клетките. При производството на това вещество - аденозин трифосфат се използва определен обем химична енергия. Този процес се нарича още клетъчно дишане и много от неговите етапи протичат именно в митохондриите. Без наличието на инозин този процес би бил невъзможен, а от това се подразбира и основното значение на този елемент за нашия организъм.

Стимулира мускулната активност и възстановява

По същество Инозинът е концентриран на две места- в скелетната мускулатура и в миокарда. По тази причина Инозинът съдейства етапите на процеса по протеинов синтез, от което има отношение с растежа на мускулната маса и регенерацията на мускулната тъкан. Действието му в това отношение е особено важно, тъй като Инозинът подпомага за минимизиране процесите по образуването на млечна киселина в мускулите. Успешно стимулира мускулната активност, подобрява ефективността на тренировките и съдейства за по-бързото и качествено следтренировъчно възстановяване.

CoQ10

Коензим Q10 или (CoQ10) представлява съединение, което естествено се синтезира в човешкото тяло, тоест човешкото тяло го произвежда. Поначало тази витаминоподобна субстанция се локализира в митохондриите на клетките, където действа и се съхранява. Митохондриалната функция е незаменима за качественото производство на енергия в клетките. Доказано е, че след 25 годишна възраст клетъчният синтез на коензим Q10 претърпява изменения. Производството му намалява с възрастта, а недостигът му има негативно участие за множество естествени функции в организма. За да се предотврати изчерпването му от организма е препоръчително коензим Q10 да се приема регулярно под формата на хранителна добавка. Наличието на това жизненоважно химично съединение е от огромно значение за вашето здраве.

Основни ползи на коензим Q10 за организма

Неутрализира действието на свободните радикали в тялото

Свободните радикали са елементи, които имат особен неблагоприятен принос за нашия организъм. При биоенергиен дефицит започва натрупването на оксидативен стрес и жизнеността на клетките се изчерпва до фаза, в която клетките започват да умират. Разбира се, клетките в нашето тяло непрестанно се възобновяват, но процесите по клетъчна регенерация са силно обвързани с множество фактори (възраст, заболявания и т.н.). И още нещо ако прекалено много клетки в дадена тъкан или орган, или органична подсистема в нашето тяло са поразени именно по този начин (вследствие разрушителното действие на оксидативния стрес), то същите не могат да функционират правилно. Именно в това отношение коензим Q10 е особено ефективен, поради неговата роля на антиоксидант.

Помага при висок холестерол

Естествените стойности на коензим Q10 като елемент в организма са по-ниски при хора с висок холестерол, за разлика от здравите. Приемът на коензим Q10 като хранителна добавка може да спомогне за набавяне на органичните му дефицитни депа, без това да се оказва като неблагоприятно действие върху холестерола. Един от доказаните му благоприятни ефекти е този на антиоксидант. По този начин спомага предотвратяване на оксидацията на "лошият" LDL холестерол и с това намалява значително рисковете от инфаркт и инсулт.

Регулира кръвното налягане

Коензим Q10 спомага за намаляване на кръвното налягане - както систоличното (горна граница), така и диастоличното (долна граница). И тъй като влияе положително на тази амплитуда, това оказва влияние и на други функции в организма, като понижаване завишените стойности на глюкозата и инсулина. Всъщност коензим Q10 регулира кръвното налягане, чрез намаляване на съществуващото съпротивление на кръвния поток. Следователно благоприятно повлиява и хипертония. Последното твърдение се обуславя от факта, че коензим Q10 балансира базисното съотношение между натрий- калий в организма.

Магнезий

Магнезият е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло. Явява се един от най-жизненоважните микроелементи в организма и е отговорен за множество процеси. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции, който протичат ежедневно в организма ни.

Може да се каже, че този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност. Магнезият подпомага за образуването на колагена. Колагенът е главеният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин, той като се намира в костите, мускулите, сухожилията, връзките, кожата и хрущялите. Именно той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, връзките, кожата и т.н. Магнезият съдейства производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите.

Производството на енергия е основна задача, която има за изпълнение нашият организъм. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа. Освен това този минерал активно участва в синтеза на антитела и съдейства имунните способности.

Основни ползи на Магнезий за организма

Важен за производството на енергия

Производството на енергия е основна задача, която има за изпълнение нашият организъм. Този процес се случва чрез задвижване на множество химични реакции, протичащи по специфична последователност. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.

Подпомага сърдечно-съдовата дейност

Магнезият е необходим минерал, съдействащ предпазване от увреждания на мускулната тъкан на сърцето. Магнезият е нужен още за работата на ензимите, подпомагащи дейността на клетките в тяхната изправна работа - да използват наличните хранителни вещества и да поддържат необходимия електролитен баланс.
При липса на необходимите количества магнезий, мускулните клетки на сърцето губят способността си да произвеждат енергията, от която се нуждаят. А тази енергия е отговорна за съкращаването и изобщо за случването на всеки сърдечен удар.

Съдейства качеството на съня

 

Известно е, че магнезият се препоръчва за подобряване качеството на съня. Това е така, защото, минералът има важна функция относно възбудимостта на нервните клетки. Магнезият способства за повишаване нивата на хормона на съня - мелатонин и също така контролира кортизола и адреналина. В комбинация с други функционално важни вещества магнезият има изключително силен и стабилизиращ ефект върху клетъчните мембрани. По този начин действа релаксиращо на мускулите, а това е сред основните процеси по задействането на спокоен и качествен сън.

 

Регулярният прием на Инозин с Q10 и Магнезий - InQsine - M:

 • Насърчава производството на клетъчна енергия
 • Минимизира образуването на млечна киселина в мускулите
 • Подпомага сърдечно-съдовата работа
 • Подпомага издръжливостта при интензивни тренировки
 • Спомага за предпазването на сърцето от натоварвания
 • Енергизира и тонизира тялото
 • Съдейства следтренировъчното възстановяване

Спомага за общото укрепване на организма.

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсулa
Опаковка за: 80 дни
Количество: 80 капсули

Активно вещество в 1 капсула - 500 mg

В единична доза - 1 капсула:
Инозин - 400 mg
Магнезиев цитрат - 70 mg
Q10 - 30 mg

В дневна доза* - 1 капсула:
Инозин - 400 mg
Магнезиев цитрат - 70 mg
Q10 - 30 mg

 

                                                                  НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

1 (една) капсула на ден след хранене.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

                                                                        СЪСТАВ:

Инозин, Магнезиев цитрат, Q10, вегетарианска капсула.

 

 

 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 • Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
 • Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
 • Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
 • Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

ВНИМАНИЕ: Ако изпитвате някакъв вид дискомфорт, докато приемате този продукт, моля, спрете приема незабавно.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Cъxpaнявaйтe нa мяcтo, нeдocтъпнo зa дeцa! 

Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия лeĸap, aĸo пpиeмaтe лeĸapcтвa или имaтe зaбoлявaнe.

 Нe нocим oтгoвopнocт зa нecъoтвeтcтвиe в oчaĸвaниятa нa пoтpeбитeля зa вĸyc, цвят и ĸoнcиcтeнция нa xpaнитeлнaтa дoбaвĸa.

Πpoизвoдитeлитe нeпpeĸъcнaтo пpoмeнят cпeцифиĸaциитe нa пpoдyĸтитe. Maĸap дa ce oпитвaмe дa пoддъpжaмe aĸтyaлни oпиcaниятa нa пpoдyĸтитe, тe нe oтpaзявaт нeпpeмeннo нaй-нoвaтa инфopмaция, пpeдocтaвeнa oт пpoизвoдитeля. Hиe нe нocим oтгoвopнocт зa нeпpaвилни или ocтapeли oпиcaния нa пpoдyĸти и/или изoбpaжeния. 
Bъзмoжнo e дa имa гpeшĸи в oпиcaниeтo нa пpoдyĸтитe или в oтбeлязaния cpoĸ нa гoднocт, ĸaĸтo и дa имa paзминaвaния мeждy изoбpaжeниeтo нa пpoдyĸтa в caйтa и peaлния пpoдyĸт.  Зa пoдoбни cлyчaи, нe нocим oтгoвopнocт.

 

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Дocтaвĸaтa ce зaплaщa дoпълнитeлнo oт ĸyпyвaчa.

Paбoтим c ĸypиepcĸи фиpми CΠИДИ и EKOHT EKCΠPEC,

SPEEDY        ECONT

 

 

ĸaтo дocтaвĸaтa ce извъpшвa дo oфиc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa или дo вaш aдpec.

 


Toчнaтa cyмa нa дocтaвĸa мoжe дa видитe cлeд ĸaтo дoбaвитe жeлaнитe oт вac пpoдyĸти в ĸoшницaтa и пocoчитe дaннитe cи зa дocтaвĸa. 
Дocтaвĸaтa ce изчиcлявa aвтoмaтичнo чpeз мoдyлa нa cъoтвeния ĸypиep в ĸoшницaтa. 

БEЗΠЛATHA ДOCTABKA пpeдлaгaмe зa пopъчĸи нaд 160.00лв дo oфиc нa CΠИДИ и ЕКОНТ
Bcичĸи пopъчĸи пoд 160.00лв зaплaщaт дocтaвĸa.

BHИMAHИE: в cлyчaй, чe няĸoй oт мoдyлитe изчиcли дocтaвĸa 0.00лв зa пopъчĸa нa cтoйнocт пoд 160.00лв. oзнaчaвa, чe нaй-вepoятнo мoдyлa в мoмeнтa HE paбoти пpaвилнo. B тeзи cлyчaи дocтaвĸaтa щe бъдe изчиcлeнa oтдeлнo, a виe щe бъдeтe yвeдoмeни oт нaш cлyжитeл зa cyмaтa пo дocтaвĸaтa.