• Производител: CVETITA HERBAL

Senna extract

30,00 BGN
+ -

Senna - Сена екстракт

 

Какво представлява Сена?

Сената, наричана още "Майчин лист" е билка с древно значение. Както в миналото, така и днес сената продължава да бъде сред натуралните слабителни средства, които по изключително щадящ начин съдействат чревната перисталтика.
Сената е всеизвестна със своето лаксативно и антипаразитно действие, но освен това, тази билка притежава силни противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства.

Химичен състав

Сената е източник на редица биологични активни компоненти, сред които: смолисти и антранолови гликозиди, агликони, слуз, смолисти вещества, флавоноиди, горчиви вещества, растителни пигменти и други.
Най-ценните химични съединения в състава на сената са няколко органични киселини и някои специфични гликозида, означавани като сенозиди. Установено е, че тези вещества имат много специфично влияние върху лигавицата на чревния тракт и върху полезните бактерии в червата (пробиотици). Именно потенциала на сената да въздейства върху чревния тракт и флора е в основата на специфичните й здравословни ползи.

Основни предимства на Сена

  • Лаксативно и очистително действие

Това е най-популярното приложение на сената, с което тя е известна от хиляди години. Гликозидите в състава на билката дразнят лигавицата на чревния тракт и активизират перисталтиката, особено в зоната на дебелото черво. Така, само в рамките на няколко часа след приема на сена може да се постигне изхвърляне на съдържанието на червата. Това е причина сената да се ползва успешно при остър запек, при нередовно изхождане или при други проблеми с дейността на храносмилателната система. С това си действие сената помага и за елиминиране на чревни паразити при заразени или преносители.
Наред с това, че чувствително облекчава такъв тип проблеми, сената е изключително щадящо средство за разлика от много синтетични лаксативи.

  • Стимулиране на имунната система

Оказвайки благоприятно влияние върху пробиотиците и очиствайки токсините и другите продукти, задържани в чревния тракт, сената оказва много позитивен ефект и върху имунната система. Ефектът е налице и при външно приложение на билката за ускоряване заздравяването на рани и овладяване на локални кожни възпаления.

  • Улеснява  отслабването

Ускорявайки преминаването на храната през чревния тракт, сената значително намалява притока на глюкоза към кръвта. От една страна, така балансира нивата на кръвната захар, а от друга – ускорява топенето на мазнини като източник на енергия за жизнените процеси. Много важно е да се отбележи, че сената не бива да се ползва като дълготрайно решение за борба с излишните килограми, защото при продължителен прием билката проявява нежелани странични ефекти.

  • Позитивен ефект върху косата

Счита се, че някои от биоактивните компоненти в състава на сената се свързват с кератина в структурата на космите на косата и го предпазват от вредното действие на ултравиолетовите лъчи и други външни фактори. Така сената съдейства естествения блясък и придава жизненост на косата. Освен това има доказателства, че химичният състав на сената може успешно да "капсулира" косъма и по този начин да го защити от изтощаване и накъсване.

Действие: Подпомага отделителната система.

 

Хранителна информация:

Единична доза: 1 капсула
Количество: 60 капсули
Опаковка за: 60 дни

Активно вещество в единична доза от 1 капсула (450 mg)

Единична доза - 1 капсула:
Сена екстракт - 450 mg

Дневна доза* - 1 капсула:
Сена екстракт - 450 mg

 

 

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

1 (една) капсула на ден преди сън.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

 

СЪСТАВ:

Сена (Senna alexandrina) екстракт, желатинова капсула.

 

 

 

  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  • Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
  • Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
  • Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
  • Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

ВНИМАНИЕ: Ако по време на прием усетите какъвто и да е дискомфорт, моля, преустановете приема.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, на температура до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.