View My Stats
 • Производител: CVETITA HERBAL

St. John's Wort Екстракт от Жълт кантарион

27,00 BGN
+ -

St. John's Wort   Екстракт от Жълт Кантарион

   

Какво представлява жълтият кантарион?

Жълтият кантарион (Hypericum perforatum) представлява многогодишно тревисто растение, което в древността се е смятало за непотребен плевел. Не след дълго обаче е разкрит невероятният му състав, който понастоящем го превръщат в една от най- полезните билки с множество положителни качества за организма.
В състава на жълтият кантарион има богато съдържание на етерично масло, дъбилни вещества (катехини), хиперицин, флавоноиди съединения; кверцетин, рутин, хиперозид,фенолни съединения, танини, витамин C (аскорбинова киселина) и др.

Основни предимства на Екстрактът от Жълт Кантарион за организма

 • Подпомага нервната система
 • Спомага за намаляването на чувството на умората и отпадналост
 • Помага при депресии
 • Активен при Синдром на хроничната умора
 • Неутрализира стомашно-чревните неразположения
 • Спомага за подобряване качеството на съня
 
 

Какви са действията на Екстрактът от Жълт Кантарион:

Нарушенията на съня могат да се обобщят като съществуващи отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен спрямо потребностите на организма. Тези нарушения биват два основни вида: Дисомния и Парасомния.  И в двата раздела главната причина обикновено се дължи на вътрешен психологичен или неврологичен източник. Един от съставните компоненти на жълтия кантарион е особено активен при нарушения на съня - хиперицинът.  Хиперицинът е сред основните  съставки на билката и е богат източник на биологично активни вещества. В комбинацията с другите натурални съставки на жълтия кантарион, хиперицинът има силно антидепресивно, седативно и възстановяващо действие за организма.
 
 
 
 

Активен при Синдром на хроничната умора 

Синдром на хроничната умора е термин, който се свързва със специфично състояние, характеризиращо се с усещането за трайна умора без действителни причини за това. Симптоматиката обикновено е свързана с нарушения на когнитивните функции. Сред най-честите симптоми са: проблеми с паметта и концентрацията, усещане за подутост, ставни и мускулни болки, упорито главоболие, рязка промяна в настроението, раздразнителност и други. И в този случай богатото съдържание на хиперицин оказва благоприятно въздействие. Хиперицинът влияе положителни върху мозъчните функции и се отразява успокояващо и тонизиращо. Освен това, хиперицинът има важно участие в транспортирането на нервните импулси. Екстрактът от Жълт кантарион е активен при Синдром на хроничната умора и поради това е препоръчвано средство за справяне с депресивните и тревожни състояния и техните симптоми.

 

Помага при депресии

Обичайното средство за борба с депресивните състояния са антидепресивните медикаменти. Изкуственото контролиране нивата на серотонина обаче крие и някои опасности. Сред нежеланите страничните ефекти от тези лекарствени препарати е засилване на депресивните епизоди, покачване на телесното тегло, пристрастяване и други. Известно е още, че антидепресивните медикаменти намаляват сексуалното желание и оказват неблагоприятно влияние върху либидото. Екстрактът от Жълт кантарион е богат на етерично масло и флавони. Етеричното масло от билката притежава седативно и болкоуспокояващо действие. Съдържащите се флавони също имат значителна принос. В листата на билката се съдържа кверцетин. Кверцетинът представлява растителен пигмент - флавоноид със силно и естествено антиоксидантно действие. Този ценен биофлавоноид в съчетание с етеричното масло  облекчава и редуцира някои от тежките симптоми на депресия като стрес, тревожност и напрежение. Важно е да се отбележи, че Екстрактът от Жълт кантарион се отличава от лекарствените препарати със силно и щадящо действие за организма.

Активен срещу стомашно - чревни неразположения

Благодарение на съдържащите се дъбилните вещества, приемът на Екстракт от Жълт кантарион съдейства излекуването на някои стомашно- чревни заболявания. Дъбилните елементи взимат основно участие в обмяната на веществата. Тяхното наличие оказва положително въздействие при някой стомашни неразположения. Счита се, че приемът на Екстракт от жълт кантарион оказва благотворно въздействие при проблеми с храносмилането, метеоризъм (газове), гадене, колики , киселини и други.

 

Изключително ефективно е действието му при остър гастрит.

 

Гастритът e заболяване характеризиращо се с остро възпаление на стомашната лигавица. Наличие на остър гастрит има тогава, когато възпалителния процес в стомашната лигавица се формира с предопределяща източника бързина. Обичайното му проявление се случва посредством взаимодействие с постъпило вещество в стомаха. Агресивният отклик на това вещество предизвиква дразнене, то може да бъде перорално приет медикамент, храна, кафе, алкохол и други. Активните биологични съставки на Екстракта от Жълт кантарион подпомагат  елиминирането на стомашното раздразнение от този тип и съдействат излекуването.
 

Действие: Подпомага нервната система.

 

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсулa
Количество: 60 капсули
Опаковка за: 60 дни

Количество в единична доза - 1 капсула: Жълт Канатарион - 300 mg
В дневна доза* - 1 капсула: Жълт Кантарион - 300 mg

 

 

                                       
                                                                  НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

Приемайте по 1 (една) капсула дневно -през деня или вечерта.

*Препоръчителен период на прием: Приемайте този продукт всеки ден в продължение на 90 дни. След прекъсване от 2 седмици можете да повторите този цикъл.

 
 
 
                                                                       СЪСТАВ:

Жълт кантарион (Hypericum Perforatum) екстракт, желатинова капсула.

 

 

 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 • Да не се приема от бременни жени и кърмачки.
 • Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
 • Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
 • Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, в случай, че страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

Внимание: Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, моля, преустановете приема на продукта.

Съхранение: На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно от малки деца.