View My Stats

St. John's Wort Екстракт от Жълт кантарион

27,00 BGN
 • Производител: CVETITA HERBAL
+ -
Купи
Моля, изберете:

St. John's Wort   Екстракт от Жълт Кантарион

   

Какво представлява жълтият кантарион?

Жълтият кантарион (Hypericum perforatum) представлява многогодишно тревисто растение, което в древността се е смятало за непотребен плевел. Не след дълго обаче е разкрит невероятният му състав, който понастоящем го превръщат в една от най- полезните билки с множество положителни качества за организма.
В състава на жълтият кантарион има богато съдържание на етерично масло, дъбилни вещества (катехини), хиперицин, флавоноиди съединения; кверцетин, рутин, хиперозид,фенолни съединения, танини, витамин C (аскорбинова киселина) и др.

Основни предимства на Екстрактът от Жълт Кантарион за организма

 • Подпомага нервната система
 • Спомага за намаляването на чувството на умората и отпадналост
 • Помага при депресии
 • Активен при Синдром на хроничната умора
 • Неутрализира стомашно-чревните неразположения
 • Спомага за подобряване качеството на съня
 
 

Какви са действията на Екстрактът от Жълт Кантарион:

Нарушенията на съня могат да се обобщят като съществуващи отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен спрямо потребностите на организма. Тези нарушения биват два основни вида: Дисомния и Парасомния.  И в двата раздела главната причина обикновено се дължи на вътрешен психологичен или неврологичен източник. Един от съставните компоненти на жълтия кантарион е особено активен при нарушения на съня - хиперицинът.  Хиперицинът е сред основните  съставки на билката и е богат източник на биологично активни вещества. В комбинацията с другите натурални съставки на жълтия кантарион, хиперицинът има силно антидепресивно, седативно и възстановяващо действие за организма.
 
 
 
 

Активен при Синдром на хроничната умора 

Синдром на хроничната умора е термин, който се свързва със специфично състояние, характеризиращо се с усещането за трайна умора без действителни причини за това. Симптоматиката обикновено е свързана с нарушения на когнитивните функции. Сред най-честите симптоми са: проблеми с паметта и концентрацията, усещане за подутост, ставни и мускулни болки, упорито главоболие, рязка промяна в настроението, раздразнителност и други. И в този случай богатото съдържание на хиперицин оказва благоприятно въздействие. Хиперицинът влияе положителни върху мозъчните функции и се отразява успокояващо и тонизиращо. Освен това, хиперицинът има важно участие в транспортирането на нервните импулси. Екстрактът от Жълт кантарион е активен при Синдром на хроничната умора и поради това е препоръчвано средство за справяне с депресивните и тревожни състояния и техните симптоми.

 

Помага при депресии

Обичайното средство за борба с депресивните състояния са антидепресивните медикаменти. Изкуственото контролиране нивата на серотонина обаче крие и някои опасности. Сред нежеланите страничните ефекти от тези лекарствени препарати е засилване на депресивните епизоди, покачване на телесното тегло, пристрастяване и други. Известно е още, че антидепресивните медикаменти намаляват сексуалното желание и оказват неблагоприятно влияние върху либидото. Екстрактът от Жълт кантарион е богат на етерично масло и флавони. Етеричното масло от билката притежава седативно и болкоуспокояващо действие. Съдържащите се флавони също имат значителна принос. В листата на билката се съдържа кверцетин. Кверцетинът представлява растителен пигмент - флавоноид със силно и естествено антиоксидантно действие. Този ценен биофлавоноид в съчетание с етеричното масло  облекчава и редуцира някои от тежките симптоми на депресия като стрес, тревожност и напрежение. Важно е да се отбележи, че Екстрактът от Жълт кантарион се отличава от лекарствените препарати със силно и щадящо действие за организма.

Активен срещу стомашно - чревни неразположения

Благодарение на съдържащите се дъбилните вещества, приемът на Екстракт от Жълт кантарион съдейства излекуването на някои стомашно- чревни заболявания. Дъбилните елементи взимат основно участие в обмяната на веществата. Тяхното наличие оказва положително въздействие при някой стомашни неразположения. Счита се, че приемът на Екстракт от жълт кантарион оказва благотворно въздействие при проблеми с храносмилането, метеоризъм (газове), гадене, колики , киселини и други.

 

Изключително ефективно е действието му при остър гастрит.

 

Гастритът e заболяване характеризиращо се с остро възпаление на стомашната лигавица. Наличие на остър гастрит има тогава, когато възпалителния процес в стомашната лигавица се формира с предопределяща източника бързина. Обичайното му проявление се случва посредством взаимодействие с постъпило вещество в стомаха. Агресивният отклик на това вещество предизвиква дразнене, то може да бъде перорално приет медикамент, храна, кафе, алкохол и други. Активните биологични съставки на Екстракта от Жълт кантарион подпомагат  елиминирането на стомашното раздразнение от този тип и съдействат излекуването.
 

Действие: Подпомага нервната система.

 

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсулa
Количество: 60 капсули
Опаковка за: 60 дни

Количество в единична доза - 1 капсула: Жълт Канатарион - 300 mg
В дневна доза* - 1 капсула: Жълт Кантарион - 300 mg

 

 

                                       
                                                                  НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

Приемайте по 1 (една) капсула дневно -през деня или вечерта.

*Препоръчителен период на прием: Приемайте този продукт всеки ден в продължение на 90 дни. След прекъсване от 2 седмици можете да повторите този цикъл.

 
 
 
                                                                       СЪСТАВ:

Жълт кантарион (Hypericum Perforatum) екстракт, желатинова капсула.

 

 

 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 • Да не се приема от бременни жени и кърмачки.
 • Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
 • Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
 • Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, в случай, че страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

Внимание: Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, моля, преустановете приема на продукта.

Съхранение: На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно от малки деца.

                                                             
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Cъxpaнявaйтe нa мяcтo, нeдocтъпнo зa дeцa! 

Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия лeĸap, aĸo пpиeмaтe лeĸapcтвa или имaтe зaбoлявaнe.

 Нe нocим oтгoвopнocт зa нecъoтвeтcтвиe в oчaĸвaниятa нa пoтpeбитeля зa вĸyc, цвят и ĸoнcиcтeнция нa xpaнитeлнaтa дoбaвĸa.

Πpoизвoдитeлитe нeпpeĸъcнaтo пpoмeнят cпeцифиĸaциитe нa пpoдyĸтитe. Maĸap дa ce oпитвaмe дa пoддъpжaмe aĸтyaлни oпиcaниятa нa пpoдyĸтитe, тe нe oтpaзявaт нeпpeмeннo нaй-нoвaтa инфopмaция, пpeдocтaвeнa oт пpoизвoдитeля. Hиe нe нocим oтгoвopнocт зa нeпpaвилни или ocтapeли oпиcaния нa пpoдyĸти и/или изoбpaжeния. 
Bъзмoжнo e дa имa гpeшĸи в oпиcaниeтo нa пpoдyĸтитe или в oтбeлязaния cpoĸ нa гoднocт, ĸaĸтo и дa имa paзминaвaния мeждy изoбpaжeниeтo нa пpoдyĸтa в caйтa и peaлния пpoдyĸт.  Зa пoдoбни cлyчaи, нe нocим oтгoвopнocт.

 

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Дocтaвĸaтa ce зaплaщa дoпълнитeлнo oт ĸyпyвaчa.

Paбoтим c ĸypиepcĸи фиpми CΠИДИ и EKOHT EKCΠPEC,

SPEEDY        ECONT

 

 

ĸaтo дocтaвĸaтa ce извъpшвa дo oфиc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa или дo вaш aдpec.

 


Toчнaтa cyмa нa дocтaвĸa мoжe дa видитe cлeд ĸaтo дoбaвитe жeлaнитe oт вac пpoдyĸти в ĸoшницaтa и пocoчитe дaннитe cи зa дocтaвĸa. 
Дocтaвĸaтa ce изчиcлявa aвтoмaтичнo чpeз мoдyлa нa cъoтвeния ĸypиep в ĸoшницaтa. 

БEЗΠЛATHA ДOCTABKA пpeдлaгaмe зa пopъчĸи нaд 160.00лв дo oфиc нa CΠИДИ и ЕКОНТ
Bcичĸи пopъчĸи пoд 160.00лв зaплaщaт дocтaвĸa.

BHИMAHИE: в cлyчaй, чe няĸoй oт мoдyлитe изчиcли дocтaвĸa 0.00лв зa пopъчĸa нa cтoйнocт пoд 160.00лв. oзнaчaвa, чe нaй-вepoятнo мoдyлa в мoмeнтa HE paбoти пpaвилнo. B тeзи cлyчaи дocтaвĸaтa щe бъдe изчиcлeнa oтдeлнo, a виe щe бъдeтe yвeдoмeни oт нaш cлyжитeл зa cyмaтa пo дocтaвĸaтa.