View My Stats

ГАРЦИНИЯ КАМБОДЖА

Гарциния камбоджа е тропически плод, който се използва от векове в традиционната медицина. Екстрактът от кората на плода съдържа съединение, наречено хидроксицитринова киселина (HCA). HCA се смята, че има редица ползи за здравето, включително способността да помага за отслабването.

Смята се, че HCA действа по няколко начина, за да помогне за отслабването:

  • Намалява апетита: HCA може да помогне за намаляване на апетита, което може да доведе до по-малко консумация на калории и по-бърза загуба на тегло.
  • Подобрява метаболизма: HCA може да помогне за подобряване на метаболизма, което може да доведе до по-бързо изгаряне на калории.
  • Намалява производството на мазнини: HCA може да помогне за намаляване на производството на мазнини в черния дроб, което може да доведе до намаляване на телесните мазнини.

Някои изследвания показват, че HCA може да бъде ефективен за отслабване. Например, едно проучване, публикувано в списанието "Nutrition", установи, че хората, които приемали HCA, са загубили повече тегло и мазнини от тези, които не са приемали HCA.

Други изследвания обаче не показват никакви ефекти на HCA върху отслабването. Например, едно проучване, публикувано в списанието "Appetite", установи, че няма разлика в загубата на тегло между хората, които приемали HCA, и тези, които не са приемали HCA.

Обобщавайки, има ограничени доказателства, че HCA може да бъде ефективен за отслабване. По-нататъшни изследвания са необходими, за да се потвърдят потенциалните ползи от HCA за отслабване.

Гарциния камбоджа е безопасен за повечето хора, когато се приема в препоръчителни дози. Въпреки това, някои хора могат да изпитат странични ефекти като диария, гадене и главоболие. Ако сте бременна или кърмите, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да приемате гарциния камбоджа.

Ето някои неща, които трябва да имате предвид, ако решите да приемате гарциния камбоджа:

  • Приемайте гарциния камбоджа в препоръчителните дози, които са посочени на етикета на продукта.
  • Не приемайте гарциния камбоджа, ако сте бременна или кърмите.
  • Ако приемате някакви лекарства, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате гарциния камбоджа.
  • Следете за странични ефекти и ако имате някакви притеснения, спрете приема на гарциния камбоджа и се консултирайте с Вашия лекар.
ГАРЦИНИЯ КАМБОДЖА
Няма намерени продукти.