View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти
Производители
Цена
 BGN
 BGN

Стимулатори на растежния хормон

Стимулаторите на растежния хормон (GH) са вещества, които се твърди, че повишават нивата на растежния хормон (HGH) в организма. HGH е естествено произвеждан хормон, който играе важна роля в растежа и развитието. Нивата на HGH естествено спадат с възрастта, но някои хора вярват, че приемането на стимулатори на GH може да помогне за повишаване на тези нива и да обърне някои от негативните последици от стареенето.

Има много различни видове стимулатори на GH, включително:

  • Хранителни добавки: Някои хранителни добавки се рекламират като стимулатори на GH, но доказателствата в подкрепа на тези твърдения са ограничени. Някои често срещани GH стимулаторни добавки включват аргинин, D-аспарагинова киселина и HGH подсилватели.
  • Лекарства: Някои лекарства с рецепта могат да повишат нивата на HGH, но обикновено се използват само за лечение на медицински състояния, които причиняват ниски нива на HGH. Тези лекарства не се използват за подобряване на атлетичните постижения или за общи антистареене цели.
  • Хормонна заместителна терапия с HGH: Това е лечение, при което се инжектира синтетичен HGH. Използва се за лечение на тежки случаи на дефицит на HGH, но не се препоръчва за общи антистареене цели или за подобряване на атлетичните постижения.

Доказателствата в подкрепа на използването на стимулатори на GH за подобряване на атлетичните постижения или за общи антистареене цели са ограничени. Някои изследвания показват, че стимулаторите на GH могат да увеличат мускулната маса и да намалят телесните мазнини, но други изследвания не откриват полза. Освен това стимулаторите на GH могат да имат редица странични ефекти, включително болка в ставите, карпален тунелен синдром и повишен риск от диабет.

Преди да приемате каквито и да било стимулатори на GH, е важно да говорите с Вашия лекар за потенциалните рискове и ползи.

Филтри
Дата (ново към старо)
ActivLab HGH Night

Activlab HGH Night е естествен стимулатор на секрецията на растежен хормон, предназначен за нощен пр

ActivLab HGH Day

Activlab HGH Day е естествен стимулатор на секрецията на растежен хормон в тялото, предназначен за