View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти

ГУГУЛСТЕРОНИ

Гугулстероните са група от съединения, които се намират в смолата на дървото Commiphora wightii. Това дърво е известно още като гугул или балсамово дърво и произхожда от Индия и Пакистан. Гугулстероните са растителни стероли, които имат редица потенциални ползи за здравето, включително способността да помагат за отслабването.

Смята се, че гугулстероните действат по няколко начина, за да помогнат за отслабването:

  • Намаляват апетита: Гугулстероните могат да помогнат за намаляване на апетита, което може да доведе до по-малко консумация на калории и по-бърза загуба на тегло.
  • Подобряват метаболизма: Гугулстероните могат да помогнат за подобряване на метаболизма, което може да доведе до по-бързо изгаряне на калории.
  • Намаляват производството на мазнини: Гугулстероните могат да помогнат за намаляване на производството на мазнини в черния дроб, което може да доведе до намаляване на телесните мазнини.

Някои изследвания показват, че гугулстероните могат да бъдат ефективни за отслабване. Например, едно проучване, публикувано в списанието "Nutrition Journal", установи, че хората, които приемали гугулстерони, са загубили повече тегло и мазнини от тези, които не са приемали гугулстерони.

Други изследвания обаче не показват никакви ефекти на гугулстероните върху отслабването. Например, едно проучване, публикувано в списанието "Appetite", установи, че няма разлика в загубата на тегло между хората, които приемали гугулстерони, и тези, които не са приемали гугулстерони.

Обобщавайки, има ограничени доказателства, че гугулстероните могат да бъдат ефективни за отслабване. По-нататъшни изследвания са необходими, за да се потвърдят потенциалните ползи от гугулстероните за отслабване.

Гугулстероните са безопасни за повечето хора, когато се приемат в препоръчителни дози. Въпреки това, някои хора могат да изпитат странични ефекти като диария, гадене и главоболие. Ако сте бременна или кърмите, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да приемате гугулстерони.

Ето някои неща, които трябва да имате предвид, ако решите да приемате гугулстерони:

  • Приемайте гугулстерони в препоръчителните дози, които са посочени на етикета на продукта.
  • Не приемайте гугулстерони, ако сте бременна или кърмите.
  • Ако приемате някакви лекарства, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате гугулстерони.
  • Следете за странични ефекти и ако имате някакви притеснения, спрете приема на гугулстерони и се консултирайте с Вашия лекар.

Ето някои добавки, които съдържат гугулстерони:

  • Guggulsterone Complex от NOW Foods
  • Guggulsterones от Nature's Way
  • Guggulsterones Extract от Jarrow Formulas

Важно е да изберете добавка, която е произведена от реномирана компания и която съдържа гугулстерони в ефективни дози.

Няма намерени продукти.