View My Stats
КАТЕГОРИИ

КАТЕГОРИИ

виж продукти
Производители
Цена
 BGN
 BGN

Инозин

Инозин 

 Естествено срещащ се пуринов нуклеозид, който се превръща в аденозин трифосфат (АТФ) в тялото. АТФ е молекулата, която съхранява и пренася енергия в клетките. Инозинът се използва често като добавка за подобряване на спортните резултати и повишаване на имунитета.

Инозинът се среща естествено в много храни, включително месо, риба, птици, яйца, млечни продукти и зърнени храни. Той също така се произвежда от тялото чрез разграждането на нуклеиновите киселини.

Инозинът се използва от спортистите, за да помогне за повишаване на енергийните нива, подобряване на издръжливостта и намаляване на увреждането на мускулите след тренировка. Не е ясно колко ефективен е инозинът за тези цели, но някои проучвания показват, че той може да бъде полезен за някои спортисти.

Инозинът също се използва за повишаване на имунитета. Той може да помогне за намаляване на честотата и тежестта на инфекциите, като насърчава производството на антитела и увеличава активността на фагоцитите. Въпреки това, не е ясно колко ефективен е инозинът за тези цели, а някои проучвания показват, че той може да бъде противоположен.

Инозинът е безопасен за повечето хора, когато се приема в препоръчителните дози. Някои хора обаче може да изпитат странични ефекти, като стомашно разстройство, главоболие и безсъние.

Инозинът не трябва да се използва от бременни или кърмещи жени. Хората, които имат бъбречни или чернодробни проблеми, трябва да се консултират с лекар, преди да приемат инозин.

Ето препоръчителната доза инозин:

  • За подобряване на спортните резултати: 100-200 mg 3-4 пъти дневно
  • За повишаване на имунитета: 50-100 mg 3-4 пъти дневно

Ако приемате повече от 400 mg инозин дневно, трябва да се консултирате с лекар.

Филтри
Дата (ново към старо)
InQsine-M

Какво е Инкюзин-М InQsine - M е комбинация от 3 съсътавки: Инозин, Коензим Q10 и Магнезий. Инозин