View My Stats

В ПОДКРЕПА на КЕТО ДИЕТА

Кето диетата е нисковъглехидратен, високомазнинен хранителен режим, който се фокусира върху производството на кетони в тялото. Кетоните са вид енергия, която се произвежда от мазнините, когато тялото не получава достатъчно въглехидрати.

Хранителните добавки могат да бъдат полезни за подкрепа на кето диетата по няколко начина:

 • Могат да помогнат за увеличаване на приема на мазнини: Кето диетата изисква голям прием на мазнини, за да се поддържат кетонните нива. Хранителните добавки с мазнини, като MCT масло или екстракт от зехтин, могат да помогнат за увеличаване на приема на мазнини.
 • Могат да помогнат за намаляване на приема на въглехидрати: Хранителните добавки с фибри, като хуск или ленено семе, могат да помогнат за намаляване на приема на въглехидрати, като абсорбират вода и образуват гел в стомашно-чревния тракт.
 • Могат да помогнат за предотвратяване на страничните ефекти на кето диетата: Кето диетата може да причини някои странични ефекти, като умора, главоболие и диария. Хранителните добавки с електролити, като калий и магнезий, могат да помогнат за предотвратяване на тези странични ефекти.

Ето някои конкретни хранителни добавки, които могат да бъдат полезни за подкрепа на кето диетата:

 • МCT масло: MCT маслото е вид мазнина, която се усвоява бързо и лесно. То е добър източник на енергия и може да помогне за увеличаване на кетонните нива.
 • Екстракт от зехтин: Екстрактът от зехтин е концентриран източник на мононенаситени мазнини. Той е добър източник на енергия и може да помогне за намаляване на нивата на холестерола.
 • Хуск: Хускът е вид фибри, които се извлича от семената на лененото семе. Той може да помогне за намаляване на приема на въглехидрати, като абсорбира вода и образува гел в стомашно-чревния тракт.
 • Ленено семе: Лененото семе е добър източник на фибри, омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. То може да помогне за намаляване на приема на въглехидрати, за подобряване на здравето на сърцето и за намаляване на риска от някои видове рак.
 • Електролити: Електролитите са минерали, които са важни за поддържането на редовното функциониране на тялото. Кето диетата може да доведе до загуба на електролити, което може да причини умора, главоболие и диария. Хранителните добавки с електролити могат да помогнат за предотвратяване на тези странични ефекти.

Ако обмисляте да приемате хранителни добавки, за да подкрепите кето диетата си, говорете с Вашия лекар, за да сте сигурни, че са безопасни и ефективни за Вас.

Ето някои конкретни съвети за избор на хранителни добавки за подкрепа на кето диетата:

 • Избирайте добавки, които са произведени от реномирани компании.
 • Прочетете внимателно етикета на продукта, за да сте сигурни, че добавката съдържа добре проучени съставки в ефективни дози.
 • Започнете с ниска доза и постепенно увеличавайте дозата, ако е необходимо.
 • Ако изпитате някакви странични ефекти, спрете приема на добавката и се консултирайте с Вашия лекар.
В ПОДКРЕПА на КЕТО ДИЕТА
Няма намерени продукти.