View My Stats

L-Карнитин Тартрат

L-карнитин тартарат е форма на L-карнитин.

Доказано е, че L-карнитин тартарат има редица потенциални ползи за здравето, включително:

  • Подобрено атлетично представяне: L-карнитинният тартарат може да помогне на спортистите да тренират по-силно и по-дълго, като осигуряват повече енергия. Може също да помогне за намаляване на мускулната умора по време и след тренировка.
  • Отслабване: L-карнитин тартарат може да помогне на хората да отслабнат чрез увеличаване на изгарянето на мазнини и намаляване на апетита.
  • Подобрено здраве на сърцето: L-карнитин тартаратът може да помогне за подобряване на сърдечната функция чрез предотвратяване натрупването на мастни отлагания в артериите. Може също да помогне за понижаване на кръвното налягане и намаляване на риска от сърдечни заболявания.
  • Подобрена когнитивна функция: L-карнитин тартарат може да помогне за подобряване на когнитивната функция чрез увеличаване на притока на кръв към мозъка. Може също да помогне за защитата на мозъка от увреждане, причинено от свободни радикали.

L-карнитин тартаратът обикновено е безопасен за повечето хора когато се приема в препоръчителни дози. Някои хора обаче могат да получат странични ефекти като гадене, повръщане, диария и главоболие. L-карнитин тартаратът също може да взаимодейства с определени лекарства, така че е важно да поговорите с Вашия лекар, преди да го приемете.

Ето някои от препоръчителните дневни дози L-карнитин тартарат:

  • Възрастни мъже: 500-2000 mg на ден
  • Възрастни жени: 250-1000 mg на ден

Ако обмисляте да приемате L-карнитин тартарат, важно е да поговорите с Вашия лекар, за да сте сигурни, че е безопасно за Вас.

L-Карнитин Тартрат
Производители
Подреди по