• Производител: LR Health & Beauty Systems

Cistus Incanus Чай

32,30 BGN
+ -

Cistus Incanus ЧАЙ е съставен от 100 % природни компоненти. Не са добавени никакви допълнителни изкуствени аромати. За целите на производствените процеси се използват само фино нарязани листа от билката памуклийка, които изобилстват от полезни за здравето компоненти. Ненужните части на растението, включително и стеблата, са внимателно отстранени.

Много сме слушали за ценните качества на зеления чай. Той винаги е на мода. Има обаче чай, който не е толкова популярен, а същевременно е няколко пъти по-богат на антиоксиданти от зеления чай! Това е чаят Cistus Incanus, предлаган от denim.bg. Растението Cistus Incanus, наричано още памуклийка или скална роза, е сред най-богатите на полифеноли, като същевременно не дава странични ефекти. Може да се употребява от възрастни и деца над 3 години, като много добре се комбинира с мед и лимон.

Какви са множеството удивителни свойства на тази напитка?

Високата концентрация на полифеноли засилва имунната система. Полифенолите се грижат за деактивацията на вирусите чрез блокирането на H и N – антените, чрез които вирусите се закрепват към човешките клетки, така че настинките и грипът се прекарват по-лесно и за кратко време. Употребата на този чай подобрява естествената резистентност на организма към подобни неприятни заболявания. В случай на инфекция на горните дихателни пътища, чаят Cistus Incanus също ще ни помогне да се отървем от симптомите, като спомага за отхрачването и изхвърлянето на слуз от организма.

Но изненадващо добрите му свойства не свършват дотук. Този приятен чай може да донесе облекчение на мъжете в напреднала възраст, които страдат от уголемена простата, тъй като има антипролиферативни и цитотоксични свойства.

Със своите способности да очиства организма ни от токсини, чаят се препоръчва на хора, приемащи много лекарства, подложени на силен стрес, консуматори на алкохол, пушачи и на всички, живеещи в големите и силно замърсени градове.

Отварата от Cistus Incanus  притежава антибактериални, антивирусни, противогъбични и  противовъзпалителни свойства. Увеличава костната плътност и изгражда защитен епителен слой в чревния тракт. Също така се наблюдава добър антиалергичен ефект (антихистамин).

Тонизиращата напитка помага за предотвратяване на исхемична болест на сърцето, като разтваря емболии и кръвни съсиреци. Работи и срещу спирохеята, която причинява лаймска болест.

Екстрактът от памуклийка има и доказано антиканцерогенно действие. Според изследване на Университета в Оснабрюк, действието му спира растежа на ракови клетки на гърдата. Използва се като профилактично и поддържащо терапията лекарство при рак на червата.

Какви са козметичните свойства на този чай?

Обикновено свързваме пиенето на чай предимно с ползи за нашето здраве. Но в случая с Cistus Incanus така наречените козметични, външно видими ползи за тялото ни също са много.

Cistus Incanus е силно антиоксидантно растение, което има голяма способност да хваща свободни радикали и да понижава активността на колагеназата. В резултат на това при редовна употреба на чая ще изпитаме неговия противовъзпалителен и подмладяващ ефект върху нашето тяло. Кожата ни ще бъде тонизирана и ще оказва добра съпротива срещу образуването на бръчки.

Чаят е чудесно средство за хигиена на устната кухина, с което е добра профилактика срещу кариес и пародонтоза. За разлика от други видове чай има и избелващ зъбите ефект.

На последно място, но не последно по своята ценност - пиенето на екстракта от Cistus Incanus причинява благоприятна промяна в миризмата, изпускана от тялото, защото действа като антиперспирант.

Предимства от употребата на чая:

100 % натурален продукт, без добавени допълнителни аромати;
в състава са включени 95 % листа от Cistus Incanus (памуклийка);
формулата е подсилена с 5 % освежаващи сетивата листа от мента;
може да се приема от деца.
Състав: 95 % листа от Cistus Incanus (памуклийка) и 5 % ментови листа.

  • Благотворен чай с натурални съставки
  • 95% листа от Cistus Incanus
  • 5% освежаващи листа от мента
  • Без добавени аромати                                                                                                                                                                                   Начин на употреба:

Залейте 1 чаена лъжица от продукта с вряща вода. Покрийте за 10 минути, прецедете и се насладете на приятния вкус и успокояващ аромат.

                                                              СЪСТАВ:

 95 % листа от Cistus Incanus (памуклийка), листа от мента