View My Stats

Магнезиев Креатин Хелат

Магнезиевият креатин хелат е хранителна добавка, която съдържа креатин монохидрат и магнезиев хидроксипропионат. Креатин монохидратът е естествено срещащо се вещество, което се намира в тялото ни и се използва за производство на енергия. Магнезият е минерал, който участва в много важни функции в тялото ни, включително производството на енергия, мускулната функция и нервната функция.

Магнезиевият креатин хелат се произвежда чрез свързване на една молекула креатин с една молекула магнезиев хидроксипропионат. Това съединение има няколко предимства пред креатин монохидрата, който е най-често срещаната форма на креатин:

  • По-разтворим е във вода, което го прави по-лесен за усвояване от организма.
  • По-малко вероятно е да причини стомашно-чревни проблеми.
  • Може да бъде по-ефективен при подобряване на силата, издръжливостта и възстановяването.

Магнезиевият креатин хелат се използва от спортисти и културисти за подобряване на представянето. Той може също така да бъде полезен за хора, които искат да увеличат мускулната си маса или да подобрят физическото си представяне.

Ето някои от потенциалните ползи от магнезиевия креатин хелат:

  • Увеличена сила и издръжливост
  • По-бързо възстановяване от тренировките
  • Увеличено мускулно тегло
  • Подобрено представяне

Магнезиевият креатин хелат е безопасен за повечето хора, когато се приема в препоръчителните дози. Въпреки това, важно е да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете да приемате тази или всяка друга хранителна добавка.

Магнезиевият креатин хелат обикновено се предлага под формата на прах или таблетки. Препоръчителната доза за възрастни е 3-5 грама на ден. Магнезиевият креатин хелат може да се приема с или без храна. Той обикновено се приема преди тренировка, за да се осигури максимална полза.

Съществуват няколко клинични проучвания, които изследват ефективността на магнезиевия креатин хелат. Въпреки това, са необходими повече изследвания, за да се потвърдят окончателно тези резултати.

Като цяло, магнезиевият креатин хелат е безопасен и ефективен хранителен продукт, който може да помогне за подобряване на физическото представяне. Въпреки това, е важно да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете да приемате тази или всяка друга хранителна добавка.

Ето някои от конкретните ползи, които са били проучени за магнезиевия креатин хелат:

  • Подобрена сила и издръжливост: Няколко проучвания са установили, че магнезиевият креатин хелат може да помогне за подобряване на силата и издръжливостта при спортисти. В едно проучване, публикувано в Journal of the International Society of Sports Nutrition, спортисти, които приемали магнезиев креатин хелат, демонстрирали значително по-голямо увеличение на силата в сравнение със спортисти, които приемали само креатин монохидрат.
  • По-бързо възстановяване от тренировките: Магнезиевият креатин хелат може също така да помогне за по-бързото възстановяване от тренировките. В едно проучване, публикувано в Journal of Strength and Conditioning Research, спортисти, които приемали магнезиев креатин хелат, демонстрирали значително по-кратко време за възстановяване на силата в сравнение със спортисти, които приемали само креатин монохидрат.
  • Увеличено мускулно тегло: Магнезиевият креатин хелат може също да помогне за увеличаване на мускулната маса. В едно проучване, публикувано в Journal of the International Society of Sports Nutrition, спортисти, които приемали магнезиев креатин хелат, демонстрирали значително по-голямо увеличение на мускулната маса в сравнение със спортисти, които приемали само креатин монохидрат.

Разбира се, са необходими повече изследвания, за да се потвърдят окончателно тези резултати. Въпреки това, съществуващите доказателства предполагат, че магнезиевият креатин хелат може да бъде ефективен хранителен продукт за подобряване на физическото представяне

Магнезиев Креатин Хелат
Няма намерени продукти.