ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ виж продукти

ZINC

 • Производител: MAMMUT NUTRITION
Цинкът играе особено важна роля в организма, защото взема участие в работата на ендокринната и имунната системи. Важна е способността му да отслабва катаболното въздействие върху протеина и по този начин да упражнява анаболно влияние върху мускула. За всеки, който тренира бодибилдинг, цинкът е твърде важен минерал.
Той изпълнява най-разностранни важни биологични функции. Съдържа ензимите ДНК полимерат и РНК полимерат, които участват в синтеза на ДНК и РНК /изграждането на мускулите/. Важен компонент е в много ензими и участва в процесите на нуклеиновата киселина, въглехидратите, липидите и протеина. Той е в състава на един от най-важните ензими, карбоанхидразата, която е регулаторът на въгледвуокиса в кръвта. Има голямо значение за установяването и регулирането на нивата на рН.
Другото съществено значение на цинка е при детоксикацията на амоняка. Без наличие на достатъчно цинк концентрацията на амоняк се покачва.
В човешкия организъм цинкът работи в синхрон с витамин В6 , има жизненоважна роля в процеса на натрупване на гликоген и в обмяната на аминокиселините. В тясно взаимодействие е с витамин А , като съдейства за  превенция на инфекциите и поддържането на имунната система. Дефицитът  на витамин А или цинк са предпоставка за срив във функциите на имунната система.
Вече е добре изучена ролята на цинка за синтеза най-важните три анаболни хормона – растежния хормон , инсулина и тестостерона . За произвеждането на растежен хормон цинкът е абсолютно необходим. Той е нужен и при натрупването или секретирането на инсулин в панкреаса. Доказано е, че цинкът повишава нивата на тестостерона при различни заболявания.Цинкът осигурява азотния баланс и така оказва анаболно въздействие върху мускула, нещо твърде важно за всеки трениращ с тежести. Важно за спортистите е  и участието на цинка в производството на хемоглобин, тъй като той стимулира по-доброто изпълнение на аеробните упражнения.
Ролята на цинка не е достатъчно оценена, но той има важно значение за много физиологични процеси. Той участва в повече от 100 жизнено важни ензима, а те от своя страна участват в обмяната на въглехидратитепротеините и мазнините.
Седемдесет и два процента от цинка в организма на човек е в мускулите. Намира се в големи количества в черния дроб, простата, бъбреците, костите.
Цинк се съдържа в храни от животински произход. Зеленчуците също съдържат цинк, но неорганичният фосфор затруднява ефективното му оползотворяване.
Не би трябвало да се включва цинк в състава на “спортните напитки”. Цинкът стимулира абсорбирането на гликозата, но и тя от своя страна стимулира абсорбирането на цинка. Същевременно обаче се пораждат проблеми от факта, че цинкът пречи на абсорбирането и на натрия,и на водата в червата. При интензивна тренировка телесната температура се повишава, което  означава, че изхвърлянето на цинк се повишава. Диурезата също се засилва.
Ако в менюто не се включва  червено месо, загубата на цинк се увеличава.
Вече казахме, че цинкът играе огромна роля и за функционирането на имунната система. Това е много важно за билдерите. Изследванията показват, че отслабването на имунната система след интензивна тренировка отчасти се дължи и на загубата на цинк. Твърде вероятно е да се стигне саморазрушаване на имунните клетки. Протеинът се разгражда по време на интензивни физически упражнения, което води до възпалителна реакция. Организмът реагира като съответно изпраща имунни клетки. Тези клетки отделят химикали, наречени “свободни радикали.” Твърди се, че свободните радикали разрушават бактериите. Ако обаче са произведени голямо количество свободни радикали, те надделяват над останалите имунни клетки, като подтискат ефективността им и излагат организма на катаболни реакции.
Колкото и да е важен цинкът, прекомерното му количество оказва обратно влияние върху растежа на мускулите. Освен това, цинкът възпира покачването на нивата на медта и това води до спад в хорестерол HDL.

Цинкът е микроелемент, който има жизненоважна роля за организма и е необходим за здрава имунна система. Липсата му може да направи човек по-податлив към заболяване.

Тъй като тялото не произвежда самостоятелно цинк, то ние трябва да си го набавяме чрез храна или хранителни добавки.

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

 

Ежедневно по 1 таблетка цинк преди основно хранене.

 

СЪСТАВ:

Nutritional table
Nutritional value per 100 g per portion (1 tablet)
Energy 581 kJ (138 kcal) 4,0 kJ (1,0 kcal)
Fat 1,0 g < 0,1 g
- thereof saturated fatty acids 1,0 g < 0,1 g
Carbohydrates < 0,1 g < 0,1 g
- thereof sugar < 0,1 g < 0,1 g
Protein < 0,1 g < 0,1 g
Salt < 0,1 g < 0,1 g
Nutrients per portion (1 tablet) % NRV*
Zinc 25,0 mg 250
* NRV = % of the nutrient reference values (according to Regulation (EU) No 1169/2011).
Обемен агент (микрокристална целулоза), цинков глюконат, антислепващ агент (магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид).
Може да съдържа следи от глутен, мляко (съдържа лактоза), соя, яйчен протеин и ракообразни.

 

 

Pulse Fitness & Spa с грижа за вашето здраве
Pulse Fitness & Spa с грижа за вашето здраве

С любезното съдействие на екипа от фитнес център Puls Fitness & Spa  предлагат на нашите клиенти БЕЗПЛАТНИ ЕДНОСЕДМИЧНИ КАРТИ" за периода от 01.05 до 30.09.2022 г.

за следните услуги:

 • Фитнес
 • Спа
 • Групови занимания
 • открит и закрит плувен басейн
 • солариум

в техните центрове намиращи се в:

 

гр.София

1. бул. „България“ №132 - Pulse Fitness & Spa BULGARIA

2. пл. "Народно събрание" №12 - Pulse Fitness DELUXE

3. ул. „Резбарска“ №47 - Pulse Fitness & Spa PLATINUM

4.  бул. "Петър Дертлиев" №60 -  Pulse Fitness & Spa WEST PARK

5.  ул. "Света София" №8 - Pulse Fitness Downtown

6. Ринг Мол - ул. „Околовръстен път“  №214 - Pulse Fitness Energy Club

7. бул. „Околовръстен път“ №251А - Pulse Fitness & Spa Mladost

8. Винарово колело, 4-ти км - Pulse Fitness & Spa Arena

 

гр.Пловдив

1.  ул. „Цанко Дюстабанов“ № 63 - Pulse Fitness & Spa PLOVDIV

 

За да активирате вашата безплатна едноседмична карта позвънете на

0700 44 044   и промо код: MY FITNESS LIFE.

КАРТАТА НЕ Е ОБВЪРЗАНА С ПОКУПКИ НА ПРОДУКТИ ОТ ОНЛАЙН МАГАЗИН "MY FITNESS LIFE"

 

Условия за ползване на картите

 • Дава право на достъп до фитнес, групови занимания и спа
 • Важи еднократно за един човек
 • Важи само за лица над 18-годишна възраст
 • Имате право да се възползвате от този тип карта само веднъж
 • Важи за обектите от веригата Pulse Fitness & Spa на територията на град София
 • Картата не е поименна и може да се предоставя на друг човек преди старта на едноседмичния период

 

За повече инфо Puls Fitness & Spa ( линк ) 

 

 

Подобни продукти