View My Stats

ZINC

  • Производител: Best Body Nutrition
Цинкът играе особено важна роля в организма, защото взема участие в работата на ендокринната и имунната системи. Важна е способността му да отслабва катаболното въздействие върху протеина и по този начин да упражнява анаболно влияние върху мускула. За всеки, който тренира бодибилдинг, цинкът е твърде важен минерал.
Той изпълнява най-разностранни важни биологични функции. Съдържа ензимите ДНК полимерат и РНК полимерат, които участват в синтеза на ДНК и РНК /изграждането на мускулите/. Важен компонент е в много ензими и участва в процесите на нуклеиновата киселина, въглехидратите, липидите и протеина. Той е в състава на един от най-важните ензими, карбоанхидразата, която е регулаторът на въгледвуокиса в кръвта. Има голямо значение за установяването и регулирането на нивата на рН.
Другото съществено значение на цинка е при детоксикацията на амоняка. Без наличие на достатъчно цинк концентрацията на амоняк се покачва.
В човешкия организъм цинкът работи в синхрон с витамин В6 , има жизненоважна роля в процеса на натрупване на гликоген и в обмяната на аминокиселините. В тясно взаимодействие е с витамин А , като съдейства за  превенция на инфекциите и поддържането на имунната система. Дефицитът  на витамин А или цинк са предпоставка за срив във функциите на имунната система.
Вече е добре изучена ролята на цинка за синтеза най-важните три анаболни хормона – растежния хормон , инсулина и тестостерона . За произвеждането на растежен хормон цинкът е абсолютно необходим. Той е нужен и при натрупването или секретирането на инсулин в панкреаса. Доказано е, че цинкът повишава нивата на тестостерона при различни заболявания.Цинкът осигурява азотния баланс и така оказва анаболно въздействие върху мускула, нещо твърде важно за всеки трениращ с тежести. Важно за спортистите е  и участието на цинка в производството на хемоглобин, тъй като той стимулира по-доброто изпълнение на аеробните упражнения.
Ролята на цинка не е достатъчно оценена, но той има важно значение за много физиологични процеси. Той участва в повече от 100 жизнено важни ензима, а те от своя страна участват в обмяната на въглехидратитепротеините и мазнините.
Седемдесет и два процента от цинка в организма на човек е в мускулите. Намира се в големи количества в черния дроб, простата, бъбреците, костите.
Цинк се съдържа в храни от животински произход. Зеленчуците също съдържат цинк, но неорганичният фосфор затруднява ефективното му оползотворяване.
Не би трябвало да се включва цинк в състава на “спортните напитки”. Цинкът стимулира абсорбирането на гликозата, но и тя от своя страна стимулира абсорбирането на цинка. Същевременно обаче се пораждат проблеми от факта, че цинкът пречи на абсорбирането и на натрия,и на водата в червата. При интензивна тренировка телесната температура се повишава, което  означава, че изхвърлянето на цинк се повишава. Диурезата също се засилва.
Ако в менюто не се включва  червено месо, загубата на цинк се увеличава.
Вече казахме, че цинкът играе огромна роля и за функционирането на имунната система. Това е много важно за билдерите. Изследванията показват, че отслабването на имунната система след интензивна тренировка отчасти се дължи и на загубата на цинк. Твърде вероятно е да се стигне саморазрушаване на имунните клетки. Протеинът се разгражда по време на интензивни физически упражнения, което води до възпалителна реакция. Организмът реагира като съответно изпраща имунни клетки. Тези клетки отделят химикали, наречени “свободни радикали.” Твърди се, че свободните радикали разрушават бактериите. Ако обаче са произведени голямо количество свободни радикали, те надделяват над останалите имунни клетки, като подтискат ефективността им и излагат организма на катаболни реакции.
Колкото и да е важен цинкът, прекомерното му количество оказва обратно влияние върху растежа на мускулите. Освен това, цинкът възпира покачването на нивата на медта и това води до спад в хорестерол HDL.

Цинкът е микроелемент, който има жизненоважна роля за организма и е необходим за здрава имунна система. Липсата му може да направи човек по-податлив към заболяване.

Тъй като тялото не произвежда самостоятелно цинк, то ние трябва да си го набавяме чрез храна или хранителни добавки.

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

 

Ежедневно по 1 таблетка цинк преди основно хранене.

 

СЪСТАВ:

Nutritional table
Nutritional value per 100 g per portion (1 tablet)
Energy 581 kJ (138 kcal) 4,0 kJ (1,0 kcal)
Fat 1,0 g < 0,1 g
- thereof saturated fatty acids 1,0 g < 0,1 g
Carbohydrates < 0,1 g < 0,1 g
- thereof sugar < 0,1 g < 0,1 g
Protein < 0,1 g < 0,1 g
Salt < 0,1 g < 0,1 g
Nutrients per portion (1 tablet) % NRV*
Zinc 25,0 mg 250
* NRV = % of the nutrient reference values (according to Regulation (EU) No 1169/2011).
Обемен агент (микрокристална целулоза), цинков глюконат, антислепващ агент (магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид).
Може да съдържа следи от глутен, мляко (съдържа лактоза), соя, яйчен протеин и ракообразни.

 

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Cъxpaнявaйтe нa мяcтo, нeдocтъпнo зa дeцa! 

Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия лeĸap, aĸo пpиeмaтe лeĸapcтвa или имaтe зaбoлявaнe.

 Нe нocим oтгoвopнocт зa нecъoтвeтcтвиe в oчaĸвaниятa нa пoтpeбитeля зa вĸyc, цвят и ĸoнcиcтeнция нa xpaнитeлнaтa дoбaвĸa.

Πpoизвoдитeлитe нeпpeĸъcнaтo пpoмeнят cпeцифиĸaциитe нa пpoдyĸтитe. Maĸap дa ce oпитвaмe дa пoддъpжaмe aĸтyaлни oпиcaниятa нa пpoдyĸтитe, тe нe oтpaзявaт нeпpeмeннo нaй-нoвaтa инфopмaция, пpeдocтaвeнa oт пpoизвoдитeля. Hиe нe нocим oтгoвopнocт зa нeпpaвилни или ocтapeли oпиcaния нa пpoдyĸти и/или изoбpaжeния. 
Bъзмoжнo e дa имa гpeшĸи в oпиcaниeтo нa пpoдyĸтитe или в oтбeлязaния cpoĸ нa гoднocт, ĸaĸтo и дa имa paзминaвaния мeждy изoбpaжeниeтo нa пpoдyĸтa в caйтa и peaлния пpoдyĸт.  Зa пoдoбни cлyчaи, нe нocим oтгoвopнocт.

 

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Дocтaвĸaтa ce зaплaщa дoпълнитeлнo oт ĸyпyвaчa.

Paбoтим c ĸypиepcĸи фиpми CΠИДИ и EKOHT EKCΠPEC,

SPEEDY        ECONT

 

 

ĸaтo дocтaвĸaтa ce извъpшвa дo oфиc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa или дo вaш aдpec.

 


Toчнaтa cyмa нa дocтaвĸa мoжe дa видитe cлeд ĸaтo дoбaвитe жeлaнитe oт вac пpoдyĸти в ĸoшницaтa и пocoчитe дaннитe cи зa дocтaвĸa. 
Дocтaвĸaтa ce изчиcлявa aвтoмaтичнo чpeз мoдyлa нa cъoтвeния ĸypиep в ĸoшницaтa. 

БEЗΠЛATHA ДOCTABKA пpeдлaгaмe зa пopъчĸи нaд 160.00лв дo oфиc нa CΠИДИ и ЕКОНТ
Bcичĸи пopъчĸи пoд 160.00лв зaплaщaт дocтaвĸa.

BHИMAHИE: в cлyчaй, чe няĸoй oт мoдyлитe изчиcли дocтaвĸa 0.00лв зa пopъчĸa нa cтoйнocт пoд 160.00лв. oзнaчaвa, чe нaй-вepoятнo мoдyлa в мoмeнтa HE paбoти пpaвилнo. B тeзи cлyчaи дocтaвĸaтa щe бъдe изчиcлeнa oтдeлнo, a виe щe бъдeтe yвeдoмeни oт нaш cлyжитeл зa cyмaтa пo дocтaвĸaтa.