View My Stats

МУСКУЛНА МАСА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Качването на маса и възстановяването са двата основни компонента на всеки успешен тренировъчен план. За да изградите мускулна маса, трябва да създавате микротравми в мускулите си, които тялото ви след това ще възстанови, като ги направи по-силни и по-големи. Възстановяването е процесът, през който тялото ви изгражда мускулна тъкан и се подготвя за следващата тренировка.

Ето някои съвети за качване на маса и възстановяване:

Хранене

Храненето е от решаващо значение за качването на маса. Трябва да консумирате повече калории, отколкото изгаряте, за да осигурите на тялото си необходимите хранителни вещества за изграждане на мускули. Фокусирайте се върху приема на пълноценни храни, богати на протеини, сложни въглехидрати и здравословни мазнини.

Тренировки

Трябва да тренирате редовно, за да стимулирате мускулния растеж. Фокусирайте се върху упражнения, които включват няколко мускулни групи, като например клекове, мъртва тяга и набирания.

Възстановяване

Възстановяването е толкова важно, колкото и тренировката. Осигурете на тялото си достатъчно сън, за да може да се възстанови и да изгради мускулна тъкан. Също така е важно да приемате достатъчно протеин, за да помогнете на тялото си да се възстанови от тренировката.

Ето някои конкретни съвети за подобряване на възстановяването:

  • Спете достатъчно. Мускулите ви се възстановяват, докато спите. Целете си 7-8 часа сън на нощ.
  • Приемайте достатъчно протеин. Протеинът е необходим за изграждането и възстановяването на мускулната тъкан. приемайте между 1,6-2,2 грама протеин на килограм телесно тегло.
  • Пийте достатъчно вода. Водата е от съществено значение за всички телесни функции, включително възстановяването на мускулите. пийте между 8-10 чаши вода на ден.
  • Масажирайте мускулите си. Масажът може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на мускулната болка.
  • Опитайте се да се отпускате. Стресът може да попречи на възстановяването. Намерете начини да се отпуснете и да се отпуснете след тренировката.

Ако следвате тези съвети, ще бъдете на път да изградите мускулна маса и да подобрите възстановяването си.

 

 МУСКУЛНА МАСА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
Производители
Подреди по