ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ виж продукти

5 HTP 100 mg / Vege

  • Производител: OstroVit

5-HTP на OstroVit е хранителна добавка, съдържаща 5-хидрокситриптофан от естествен източник. Веществото е извлечено от семената на растението Африканска грифония (Griffonia Simplicifolia).

Човешкият организъм се нуждае от 5-хидрокситриптофан, за да произвежда хормоните серотонин и мелатонин.

Серотонинът е един от основните невротрансмитери, които се грижат за доброто настроение. Този хормон намалява усещането за глад и потиска апетита за въглехидратни храни.

Мелатонинът пък се грижи за здравословен и пълноценен сън.

5-хидрокситриптофан или накратко 5-HTP е аминокиселина, която когато попадне в мозъка се превръща в мозъчния химикал серотонин. Серотонин е познат още като 5-HTP и се съдържа главно в мозъка, където се синтезира и в червените кръвни телца. В централната нервна система серотонин играе изключително важна роля при контролирането на гняв, агресивност, телесна температура, настроение, сън, апетит, както и сексуалността. Ниските нива на този хормон, наречен още “хормон на щастието”, предразполагат към повишена агресивност, дълбоки депресивни състояния, понижено либидо и самочувствие, и други нервни разтройства.
Изследванията показват, че хората приемащи 5-HTP като добавка, отбелязват подобрение в настроението си, намален апетит, който води до намаляване на телесното тегло и спокоен сън. 5-HTP спомага за намаляването на апетита и жаждата за въглехидрати и води до намаляване на телесното тегло. 5-HTP е подходящ за хора, целящи подобряване на настроението и редуциране на излишното напрежение и стрес.

  • Подобряване на настроението
  • Успокояващо действие
  •  Успокоява организма;
  • Намалява напрежението;
  •  Понижава възможностите за депресивни състояния;
  •  Подобрява качеството на съня;
  •  Действа положително върху либидото;
  •  Регулира апетита;

НАЧИН НА ПРИЕМНЕ:

1 капсула дневно

Доза: 1 капсула

Опаковка: 180 капсули

Дози в опаковка: 180

 


СЪСТАВ: 

Съдържание в 1 доза (1 капсула):
5-хидрокситриптофан 100 мг

 


ВНИМАНИЕ: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.
Продуктът не е лекарствено средство.

35,90 BGN
Базова цена:35,90 BGN
Подобни продукти