• Производител: Swedish supplements

Be Smart - Omega 3

26,80 BGN
+ -

Омега 3 принадлежат към полезните полиненаситени мастни киселини. Нашите тела не могат да ги синтезират самостоятелно - те трябва да се набавят от храната или с помощта на хранителни добавки. Срещат се в големи количества в рибата, но също така присъстват и в някои представители на растителното царство. Специалистите препоръчват да се хапва по-мазна риба (скумрия, херинга, сардина) 2-3 пъти седмично, за да се задоволят нуждите на организма от омега 3 мастни киселини. Ако, обаче, морските и речни обитатели не са ви по вкуса, опитайте с добавката Be smart Omega 3. Тя съдържа DHA (докозахексаенова киселина) и EPA (ейкозапентаенова киселина), които допринасят за поддържане нормалната работа на сърдечносъдовата система. Животинският вид омега 3 мазнини се усвоява по-добре от човешкия организъм от този с растителен произход. 

Омега-3 е една от най-полезните полиненаситени мастни киселини. Тялото ни не може да ги произведе само, затова трябва да си ги набавяме от храната или чрез приема им, като хранителна добавка! Ненаситените мастни киселини за изключително важни за нашето здраве, като зависи от дневната доза, могат да бъдат благоприятни за топенето на мазнини, „ смазването“ на ставите и сухожилията, сърцето, кръвообращението и секрецията на някои важни хормони.

  • 1000mg Omega-3 в драже
  • EPA:DHA съотношение 18:12
  • подпомага сърдечната функция
  • важен за мозъчната дейност
  • укрепва ставите
  • мощен антиоксидант

 

Омега-3 мастните киселини са около десет на брой, но само три от тях изпълняват важни функции в тялото, и това са алфа-линоленична киселина (ALA)ейкозапентанова киселина (EPA) и докозахексанова киселина (DHA). Освен че имат различни източници, трите омега-3 мастни киселини се различават по биоактивност, усвояемост и участието им в определени функции.

Приемът на докозахексанова (DHA) киселина, отбелязва подобряване на паметта и научаването при хора на средна и напреднала възраст. Също така докозахексановата киселина е единствената, която се натрупва в майчината кърма и играе важна роля в развитието на мозъка и нервната система при новородени.

Ейкозапентановата (EPA) киселина също се използва самостоятелно и проявява полезни свойства, типични само за нея. Така например, EPA проявява по-силен противовъзпалителен ефект в сравнение с другите две омега-3 мастни киселини, като противовъзпалителните свойства и ползи при ставни болки се дължат изцяло на нея. EPA има и по-изразено действие при потискане на депресията, намаляване на желанието за самонараняване, лекуване на шизофрения и хиперактивност.

Be Smart - Omega 3, съдържащи рибено масло идеален за тези, които рядко или никога не ядат риба. Омега-3 мастни киселини DHA и ЕРА допринася за нормалната сърдечна функция. Омега 3, от животински източници, се приема по-добре от организма, отколкото от растителни източници!

 

Начин на приемане:

3 капсули дневно

 

СЪСТАВ:

Съдържание в 1 доза (3 капсули):
Рибено масло 3000 мг
от които EPA 540 мг
от които DHA 360 мг

Доза: 3 капсули

Опаковка: 120 капсули

Дози в опаковка: 40

 

натурално рибено масло, желатинова капсула, глицерол, алфа токоферол.

ВНИМАНИЕ: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.