ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ виж продукти

BCEAA Next Level

 • Производител: Swedish supplements

Swedish BCEAA Next Level е матрица, която комбинира есенциални и неесенциални аминокиселини в допълнение с електролити.

BCAA са незаменими аминокисеини: Левцин, Изолевцин и Валин. Те не се синтезират в човешкия организъм, затова е необходимо да се приемът външно, чрез храната или добавки. Когато те липсват тялото започва да разрушава протеина в мускулите. Необходими са за възстановяването и изграждането на мускулните вклакна, също така за регулирането на съня и производството на важни хормони.

Тези три аминокиселини са отговорни за покачването на чиста мускулна маса. Най-популярна сред тях е Левцинът и се приема, като най-важен.

Освен това Swedish BCEAA Next Level ни предлага Глутамин и Таурин. Глутаминът е необходим, заради белите кръвни телца в организма и съответно приблизително 60% от мускулатурата се състои основно от него.

Тауринът подобрява хидратацията на мускулните клетки, по този начин забавя тяхното разрушаване, като например след тренировка.

Swedish BCEAA Next Level съдържа и минерален комплекс от калий, магнезий, натрий и калций, които възстановяват загубите след тренировка, понеже, чрез потта изхвърляме много минерали и соли.

В допълнение на всичко посочено до тук, продуктът съдържа и биофлавоноиден комплекс “Watts Up”, който действа положително върху синтеза на АТФ (аденозин-трифосфат) – основният източник на енергия на тялото ни.

Ползите от Swedish BCEAA Next Level:

 • Подобрява възстановителните процеси;
 • Предпазва мускулатурата;
 • Спомага покачването на чиста мускулна маса;
 • Възстановява нивата на загубените минерали;
 • Подобрява енергийните нива;
 • Поддържа мускулните клетки хидратирани;
 • Действа положително върху производството на важни хормони;
 • Повишава резултатите след тренировка;

Комбинация от аминокиселинни матрици с висок дял на разклонените аминокиселини със средна верига (BCAA), електролитите и други внимателно подбрани вещества.
Съдържа Watts Up® - ново естествено ергогенно вещество, подобряващо работата на мускулните клетки за освобождаване на експлозивна енергия.
SWEDISH SUPPLEMENTS BCEAA NEXT LEVEL е специален комплекс, комбиниращ различни анаболни активатори, електролити и високоефективни аминокиселини, възпрепятстващи катаболните процеси в организма.

Съдържа есенциални аминокиселини с разклонени вериги (BCAA) в супер високи дози. Есенциалните аминокиселини са 9 на брой. Те не могат да се синтезират от човешкия организъм, поради което трябва да се доставят ежедневно чрез храната. В случай, че тялото не получава нужното количеството, то е принудено да разрушава протеина в мускулите. Това състояние е познато като катаболизъм. При него организмът попада в отрицателен азотен баланс. Ето защо есенциалните аминокиселини играят ключова роля за възстановяване и изграждане на мускулната тъкан, регулиране на съня, подобряване на настроението, превръщане на мастните киселини в енергия, производството на важни хормони, детоксикиране на организма от вредни вещества, регулиране нивата на кръвната захар и поддържане работата на централната нервна система. В иновативната формула на Swedish Supplements са включени допълнителни високи дози ВСАА (L-левцин, L-изолевцин и L-валин). Тези три аминокиселини са отговорни за натрупването на чиста мускулна маса и осъществяването на ефективен контрол над кръвната захар. Обикновено се казва, че L-левцинът е най-важната аминокиселина. Той директно засяга сигнален протеин, наречен mTOR, присъстващ в мускулите. mTOR регулира клетъчния растеж и делене, както и синтеза на протеини и мазнини. Контролира нивата на клетъчната енергия и се стимулира от инсулина, растежните фактори и приема на храна. Твърде малкото енергия, липсата на левцин и ниските нива на инсулин са причина за преход на организма към катаболна фаза (катаболизъм). Увеличаването на енергийните нива, както и допълнителният прием на левцин и инсулин имат противоположен ефект и са причина в тялото да започнат да протичат анаболни процеси. Можем да кажем, че в този случай левцинът служи като директен ускорител на mTOR протеина.

В аминокиселинната матрица са включени, още, L-глутамин и Таурин.

L-Глутаминът е много важен за имунната система, най-вече за белите кръвни клетки. Може да се каже, че около 60% от мускулната маса се състои само от L-глутамин.

Аминокиселина Таурин помага мускулните клетки да бъдат добре хидратирани (да съдържат оптимално количество течности). Така те не се разграждат лесно, например след тежка тренировка.

Минерален комплекс - калий, магнезий, натрий и калций - работят заедно, за да поддържат оптимален воден баланс в организма. По време на тренировка тялото се изпотява интензивно, при което се губят много сол и минерали. Това може да предизвика мускулни крампи, но също така и да влоши физическото представяне. Ето защо балансът на течности е жизненоважен за изграждането на красиво и добре оформено тяло.

Бетаин (триметилглицин) - среща се в големи количества в спанака и цвеклото. Изследванията сочат, че може да увеличи концентрацията на креатин в мускулите, което води до повишаване на експлозивната сила.

Фосфатидилова киселина - фосфолипид (мастна киселина), който най-често се извлича от соята. Образува се естествено в клетъчните стени на мускулните клетки, особено при тренировки. Доказано е, че свързва и активира сигналния протеин mTOR. Няколко проучвания показват, че фосфатидиловата киселина има мощен ефект върху mTOR C1 в човешките клетки, което увеличава ефекта при физическо натоварване. Ето защо когато се приема под формата на хранителна добавка, влияе най-благоприятно при силови тренировки.

Хранителната добавка съдържа и т.нар. "митохондриален потенциатор" - биофлавоноиден комплекс Watts Up®. Всички мускулни клетки имат малки енергийни централи / електроцентрали (митохондрии), където хранителните вещества (захари, аминокиселини и мастни киселини) се изгарят с участието на кислород до въглероден диоксид и вода и се възстановяват собствените енергийни нива на АТФ (аденозин трифосфат). Този процес се нарича клетъчно дишане. При него, обаче, не винаги се изгаря целия наличен кислород, особено по време на тежки физически натоварвания. Възможно е, вследствие на това в организма да останат вредни реактивни кислородни молекули, които да предизвикат оксидативен стрес.
Проучвания доказват, че Watts up влияе положително върху синтеза на АТР. Увеличава ефективността и намалява оксидативния стрес, който възниква, когато има излишък на кислород в процеса на горене. Така не само се подобрява процеса на дишане, но и се увеличава производството на АТФ.

Полезни ефекти на WattsUp:

 • Увеличава производството на азотен оксид, което повишава притока на кръв към кръвоносните съдове, вследствие на което те се разширяват. Подобрява снабдяването на мускулите с кислород и хранителни вещества, а отпадните продукти, като, например, млечна киселина се отстраняват по-лесно;
 • Значително увеличава силата и издръжливостта - с цели 36% 
 • Намалява недостига на кислород при изпълнението на едни и същи силови упражнения. Накратко, повишава ефективността по време на тренировка преди да се задъхате.

 

 

Начин на употреба:

 приемайте по (1 доза= 17гр) от Swedish BCEAA Next Level разредена в 300-400 мл вода, приемайте непосредствено преди / след или по време на тренировка.

 СЪСТАВ:

Доза: 17 г

Опаковка: 500 г

Дози в опаковка: 29

Съдържание в дневната доза (17 гр.)
 BCEAA комплекс (EAA & BCAA 4:1:1) 8250 мг
 L-левцин  4000 мг
 L-изолецвин 1000 мг
 L-валин  1000 мг
 L-лизин 1000 мг
 L-треонин 600 мг
 L-метионин 300 мг
 L-фенилаланин 250 мг
 L-триптофан 100 мг
 Хидратираща матрица, подобряваща клетъчната абсобция 1952 мг
 Таурин 500 мг
 Витамин С 500 мг
 Електролити  
 Натриев хлорид  300 мг
 Магнезиев цитрат 250 мг
 Калциев цитрат 200 мг
 Калиев хлорид 200 мг
 Витамин В6 2 мг 
 М-ТОR матица 4400 мг
 L-глутамин 2000 мг
 Бетаин (триметилглицин) 1250 мг 
 Фосфатидилова киселина 750 мг
 Съединение, стимулиращо работата на митохондриите 500 мг
 Watts Up® биофлавоноиден комплекс (Citrus sinestis)  

Помощни вещества: ароматизатор (аспартам, ацесулфам).

 

 

 

 

71,20 BGN
Базова цена:71,20 BGN
Подобни продукти