• Производител: Swedish supplements

Casein Royal

56,20 BGN
+ -

Slow Casein е пълноценен, висококачествен, бавноусвоим протеин, който доставя на организма достатъчни количества от всички незаменими аминокиселини. Казеин осигурява на тялото по-слаб, но продължителен приток на аминокиселини в кръвта. Използва се като хранителна добавка, когато храненето трябва да се обогати с белтък. Активно спортуващи и занимаващи се със силови спортове прилагат казеин като нощен протеин, защото той се усвоява по-бавно и доставя аминокиселини на тялото ви през цялата нощ.

  • покачва мускулната маса
  • забавено освобождаване - до 8 часа, след прием
  • пълната гама от аминокиселини
  • засища трайно апетита
  • 77% протеин в доза
  • 7+ грама BCAA в доза
  • 6+ грама глутамин в доза 

Причината казеина да се усвоява по-бавно от другите протеини е, че той е съставен от неразтворими във вода микрофракции, наречени казеинови мицели. Когато попаднат в стомаха, те образуват нещо като гел – плътна протеинова маса, която ензимите не могат да „атакуват“ и да разградят пептидните връзки, нормално бързо! Ензимите образно казано откъсват малки фракции от повърхноста на плътната маса-гел които след това се разграждат и абсорбират в тъкките черва. Този процес, (зависи от приетото количетво казен), продължава в рамките на до 8 часа, докато не се усвои напълно!

Slow Casein на Swedish Supplements е комплекс от Мицелазен и Калциев Казеинат, като преобладава Мицеларния!

Калциевият казеинт е най-разпространен. Най-общо казано, добива се от каймака на млякото чрез процес, отделящ казеина от суроватката. За повече стабилност и по-добра разтворимост, се добавя минерална сол (калциева), от тамидва и името му!

Мицеларният казеин се получава след ултрафилтрация и без добавяне на химични субстанции, които да навредят на здравословните му показатели. Заради това обикновено е и най-скъп. Пречистен е от млечна захар и мазнини, което го прави идеален за хора с лактозна нетолерантност.

Пикът на освобождаване на аминокиселините, е около 3-4- часа, след приема му, но саминокиселините продължават да се освобождават в продължение на – до 8 часа, след приема му, поради това той е най-подходящ да се приема вечерно време, преди лягане. Едни от последните проучвания обаче сочат, че приемането на протеинов шейк съставен от 50% казеин и 50% суроватъчен протеин след тренировка, подобряват възстановяването!

 

Начин на приемане:

За максимален ефект, приемайте половин доза, след тренировка, смесена със суроватъчен протеин и 1-2 дози преди лягане. Може да се приема, през деня - като заместител на хранене!

                                                                    СЪСТАВ:

Доза: 33 г

Опаковка: 900 г

Дози в опаковка: 27

 

Съдържание в 1 доза (33 г):
Енергия 523 кДж/125 ккал
Протеин 26 г
Въглехидрати 1,6 г
от които захари 1,2 г
Мазнини 1,3 г
от които наситени мастни киселини 1 г
Фибри 0 г
Витамин D 12,5 мкг
Съдържание на аминокиселини за 100 г:
Аланин 3 г
Аргинин 3,7 г
Аспарагинова киселина 7,4 г
Цистеин 0,9 г
Глутаминова киселина 19,1 г
Глицин 1,7 г
Хистидин 2,3 г
Изолевцин 5,6 г
Левцин 9,8 г
Лизин 8,7 г
Метионин 2,6 г
Фенилаланин 4,7 г
Пролин 9,9 г
Серин 5,3 г
Треонин 3,8 г
Триптофан 1,7 г
Тирозин 4,6 г
Валин 6 г

Състав: мицеларен казеин, калциев казеинат, обезмаслено мляко на прах, емулгиращ агент: Слънчогледов лецитин, Цвят: червено цвекло на прах, ароматизатори, Подсладители: Аспартам, Acesulfame K. Съдържа източник на фенилаланин. Vit-D3 (Колекалциферол).

ВНИМАНИЕ: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.