ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ виж продукти

Iron Plus / with Vit C & Folic Acid

  • Производител: Swedish supplements

Swedish Supplements Iron Plus / with Vit C & Folic Acid / представлява комплекс от ЖелязоВитамин C и Фолиева киселина, които са изключително важни за човешкия организъм и играят съществена роля при производството на червени кръвни телца.

Желязото е от жизненоважно значение за здравето и се съдържа във всяка човешка клетка, главно свързано с протеините, образуващи носещата кислород молекула на хемоглобина. Човешкото тяло съдържа около 4 грама желязо.
Желязото служи като ядро на молекулата на хемоглобина, който е кислород-носещия компонент на червените кръвни клетки. Червените кръвни клетки поемат кислорода от белите дробове и го разпространяват до тъканите в тялото. Тази тяхна способност се обяснява с наличието на желязо в молекулата на хемоглобина. При липса на желязо, организма ще произвежда по-малко хемоглобин и следователно по-малко кислород за доставяне до тъканите.

Желязото също е важна съставка на друг протеин, наречен миоглобин. Той също е кислород-носеща молекула, която разпределя кислород към клетките в мускулите, особено скелетните мускули и тези на сърцето. Желязото играе ключова роля в производството на енергия като съставка на някои ензими, включително и желязна каталаза, желязна пероксидаза и цитохром ензими.

То също участва в производството на Карнитин, несъществена аминокиселина, важна за правилното усвояване на мазнините. Функционирането на имунната система също е зависима от наличието на достатъчно желязо.

Витамин C или Аскорбинова киселина изпълнява множество важни функции в човешкия организъм. Той увеличава значително усвояването на Желязо , участва в образуването на костите, зъбите и тъканите, освен това е силен имуностимулатор и е един от най-важните витамини за човешкия организъм. Витамин C има благоприятно действие при борбата със свободните радикали!

Фолиевата киселина е водноразтворим витамин от група В и играе важна роля за телесните функции както при децата, така и при възрастните. Тя е необходима за жизненоважни химични реакции, които стимулират формирането на новите клетки в тъканите и органите на тялото и за формирането на нови червени кръвни телца от костния мозък. Фолиевата киселина е ключова и за здравето на нервната система и за метаболизирането на протеините, които приемаме с храната.

 

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

Приемайте 1-2 таблетки дневно, заедно с храна!

26,90 BGN
Базова цена:26,90 BGN
Подобни продукти