ZMA +

28,80 BGN
+ -

ZMA е хранителна добавки, съдържаща: Цинк, Магнезий и Витамин B6.

ZMA се използва традиционно, за повишаване нивата на хармона Тестостерон, който е от изключително значение както за спортуващи мъже, така и за неспортуващи. Друго полезно действие на ZMA е, че подпомага правилната функция на мускулите, а при редовен прием, се чувствате по-отпочинали сутрин, по-лесно се наспивате и сте по-бодри!

Комбинацията е създадена специално за повишаване на издръжливостта, оздравителните процеси и растежа. При по-продължителна тренировка недостигът на цинк намалява мускулната сила и издръжливост, а недостигът на магнезий намалява достъпа на кислород до мускулите. Приемът на допълнителни количества може да повиши производството на собствен Тестостерон с 30%.

Магнезият играе важна роля при мускулните контракции, като регулира на клетъчно ниво нервно-мускулната възбудимост, участва в образуването на имунната защита - той влиза в синтеза на анти-телата и на естествения Интерферон (важна анти-вирусна молекула), а липсата му води до освобождаване на завишени количества Хистамин, които предизвиква алергични кризи при предразположените индивиди. Магнезият допринася за нормална мускулна функция, нормално протичане на протеиновия синтез и като противодействие срещу умора.

Цинкът помага за поддържане на нормални нива на тестостерон в кръвта и нормалното функциониране на имунната система. Цинкът също защитава клетките от оксидативен стрес.

Витамин В6 участва в метаболизма на глюкозата, възстановява синовиалните мембрани на ставите. Витамин В6 стимулира правилната асимилация на мазнини и белтъчини и допринася за трансформацията на Триптофана (основна аминокиселина) в НиацинВитамин В6 е необходим за образуване на антитела и червени кръвни клетки.

В ZMA на Swedish Supplements има добавен и Витамин Б7,който участва в метаболизма на захари и мазнини. При метаболизма на захарта, Биотина помага придвижването на захарта от своя първоначален стадий на преработка до превръщането й в използваема химическа енергия. Синтез на мазнини (мастни киселини) - много от класическите симптоми за дефицит на Биотин включват кожни проблеми, свързани с ролята на Биотина в синтеза на мазнините.

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

 

Приемайте 2 капсули, 30-60 минути преди лягане. За предпочитане е, да не сте консумирали Калций под никаква форма, поне час преди прием на ZMA!