• Производител: YAMAMOTO NUTRITION

Magnesium Citrate

22,90 BGN
+ -

Всяка доза от YAMAMOTO MAGNESIUM CITRATE осигурява на организма 450 мг. магнезий под формата на цитрат.

Магнезиевият цитрат се отличава с изключително добро усвояване от човешкия организъм. Играе ключова роля за енергийния метаболизъм, протеиновия синтез, транспортирането на нервните импулси през нервно-мускулните синапси, както и придвижването на калция и свързането му със зъбите.

Магнезиевият цитрат подпомага усвояването на калция и участва в костния растеж и като важен ко-фактор е необходим за над 300 ензимни реакции, както и за произвеждането на вътреклетъчната енергия. Той спомага за намаляването на кръвното налягане и оказва положително влияние върху функцията на половата система, като разширява кръвоносните съдове. Участва пряко и в редица мозъчни процеси като невротрансмитер, като намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. Магнезиевият цитрат е един от най-важните минерали за атлетите, заради способността му да отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите, подобрява мускулните съкращения и е важен за образуването на ензими. 

Характеристики:

  • Магнезиев цитрат на таблетки.
  • Играе ключова роля за енергийния метаболизъм и протеиновия синтез.
  • Оказва благоприятно влияние върху нервната система.
  • Подпомага мускулатурата, предотвратява появата на крампи и скованост, предпазва от контузии.
  • Подкрепя здравето на костите и зъбите.
  • Намалява чувството за отпадналост и умора.

 

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

 

Препоръчителен прием: по 3 таблетки веднъж дневно с вода.

 

Важно!: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца. Избягвайте излагането на топлинни източници и слънчева светлина.