• Производител: YAMAMOTO NUTRITION

Vitamin C

17,00 BGN
+ -

 ВИТАМИН С таблетки 1000 мг е хранителна добавка под формата на таблетки, всяка от които съдържа 1000 mg витамин С.

Подпомага нормалната работа на имунната система. Поддържа оптималните нива на колаген - протеин, необходим за образуването на съединителна тъкан в кожата, връзките и костите. Допринася за синтеза на червени кръвни клетки и предотвратява кървенето. Бори се с бактериалните инфекции и намалява ефекта на определени вещества, причиняващи алергии. Поради тези причини, витамин С често се използва за профилактика и лечение на настинка.

Витамин С допринася за нормалното функциониране на имунната система по време на и след интензивни физически упражнения. (Полезният ефект се получава при дневна доза от 200 mg в допълнение към препоръчителния дневен прием за възрастни). Известен още като аскорбинова киселина, витамин С представлява водоразтворимо съединение, подобно на глюкозата. Макар и доста стабилен в киселинен разтвор, той се разгражда най-лесно в сравнение с всички останали витамини. Много чувствителен е към светлина, топлина и въздух, които стимулират активността на окислителните ензими.

Витамин С играе важна роля за заздравяване на раните и изгарянията. Това се дължи на неговото свойство да подпомага образуването на съединителната тъкан на белега. Клетките на артериалните стени се нуждаят от колаген, за да се разширяват и свиват с ударите на сърцето. Дори капилярите имат нужда от него, защото са по-крехки.

Витамин С притежава, още, мощно антиоксидантно действие, което освен всичко друго, го прави изключително полезен като хранителна добавка. Тази своя функция витаминът изпълнява като се самоокислява и след това регенерира окислените вещества като желязо или мед, връщайки ги в първоначалната им форма. По време на този процес се премахва и вредното окисляващо вещество (окислител).

Витамин С помага за образуването на червени кръвни клетки и предотвратява кървенето. Бори се с бактериалните инфекции и намалява ефекта на определени вещества, причиняващи алергии. Поради това се използва често за профилактика и лечение на простуда и настинка. Установено е, че действа като антихистамин и може да се използва за намаляване на дозите на лекарствените препарати.

Витамин С е свързан с редица други важни хранителни вещества. Допринася за метаболизма на някои аминокиселини като тирозин и фенилаланин. Трансформира неактивните форми на фолиевата киселина в активни и играе голяма роля за метаболизма на желязото и калция. Освен това, предпазва рибофлавина, тиамина, пантотеновата киселина, фолиевата киселина, витамин Е и А от окисляване. Защитава централната нервна система и гръбначния мозък от увреждане от свободните радикали.

 

 

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

 

 

Приемайте по 1 таблетка на ден с вода или друга напитка по ваш избор, за предпочитане с основното хранене.

 

 

Важно: Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Добавките не заместват разнообразното хранене. Балансираната диета и здравословният начин на живот са изключително важни.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца под три години, при стайна температура.

 

Подобни продукти