View My Stats

Zinco / Zinc

15,00 BGN
  • Производител: YAMAMOTO NUTRITION
+ -
Купи
Моля, изберете:

Yamamoto Nutrition Zinco е висококачествена хранителна добавка, осигуряваща 10 mg Цинк за доза. 


Хранителна добавка Цинк има изключително голяма роля за всеки жив организъм и е от ключово значение за редица основни функции в човешкия организъм.

Цинкът има положително влияние върху подсилаването на имунната система и предпазването от чести настинки и простуди. Също така ускорява зарастването на рани и успокоява кожни раздразнения.

Но едно от най-известните свойства на цинкът е подобряването на фертилността и репродуктивните способности и поддържането на нормалното ниво на тестостерон. 

Освен това този невероятен минерал, участва активно и в метаболизма на протеините, мазнините и въглехидратите.

Yamamoto Nutrition Zinco играе незаменима роля в хранителния режим не само на професионалните атлети, но и на всички останали хора. Той е особено важен за жените, тъй като предотвратява загубата на коса и чупенето на ноктите. В същото време, недостатъчното количество на цинк в организма може да причини различни кожни болести, както и загубата на апетит, вкус и обоняние.

Значението на цинка често се подценява. Неслучайно при над 80% от хората има недостиг на този скъпоценен микроелемент. В човешкото тяло присъства около 2 гр. цинк. Той е концентриран в костите, мускулите, простатата, кожата и очите. Също така може да се натрупа в далака или скелета, от където не е лесно да се освободи, когато липсва в организма. Около 1% от цинка в тялото се губи всеки ден, най-вече през червата и в много по-малка степен чрез урината и потта. Този ценен минерал участва в голям брой ензимни процеси. Играе важна роля за неврологичната функция, развитието и растежа и имунната система. От наличието на цинк зависи действието на повече от 300 ензима. Някои от тях участват в синтеза на РНК и ДНК. Други регулират работата на имунната система, процесите на развитие и растеж, метаболитните и храносмилателни функции. Карбонатдехидратазата, например, е много важен ензим, съдържащ цинк. Той помага за "събирането" на въглеродния диоксид, произведен в тъканите, и неговото елиминиране през белите дробове.

Ролята на цинка е наистина фундаментална, предвид множеството процеси, в които участва. Минералът допринася за поддържане целостта на структурните протеини и мембрани. Дефицитът му би ги изложил на по-висок риск от окислително увреждане и по този начин би намалил тяхната функционалност. "Структурната" му роля е свързана с факта, че участва в създаването на "колагенази" - ензими, отговорни за образуването на колаген и неговото елиминиране при увреждане. Протеините, съдържащи цинк, играят важна роля за регулиране процесите на транскрипция на генома и клетъчна сигнализация. Те влияят, също, върху отделянето на хормони и инсулиновата активност. Ето защо можем да кажем, че цинкът несъмнено е изключително важен минерал. За съжаление, не съществуват реални ефективни биологични показатели за оценка на неговия хранителен статус. Концентрацията му се оценява в серум или плазма, но тези стойности не са много показателни, защото не са чувствителни към интензивни промени, както през целия ден, така и вследствие на възпаления. Ето защо симптомите на пределен дефицит на минерала не са много ясни и често се пренебрегват. Например при деца, живеещи в развиващите се страни, се забелязва повишена чувствителност към инфекции и осезаемо забавяне на растежа. Други доказани ефекти, дължащи се на „пределен“ дефицит, са забавяне на лечебните процеси и промяна или загуба на усещането за вкус.

С най-голям риск от недостиг на цинк са:

Субекти, страдащи от недохранване или анорексия на нервна основа;
Бебета, особено ако са недоносени, деца и юноши;
Хора с чревни заболявания, характеризиращи се с възпаление и / или малабсорбция, като целиакия, болест на Крон или хронична диария;
Хора с диабет тип I и II;
Заболявания, които увеличават отделянето на цинк с урината;
Спортисти, трениращи интензивно за издръжливост, чиито тела отделят голямо количество пот;
Алкохолици, особено страдащи от цироза на черния дроб;
Индивиди на лекарствена терапия с тетрациклини, бифосфонати, хинолони, антиконвулсанти, хелатори и диуретици;
Хора, приемащи добавки с калций и желязо, които могат значително да намалят усвояването на цинк;
Строги вегани, които консумират големи количества бобови и зърнени растения: съдържанието на фитати в тези храни намалява драстично абсорбцията на цинк. Счита се, че при тях дневната препоръчителна доза на минерала трябва да бъде с 50% по-висока в сравнение с хората, консумиращи месо.
По-високата чувствителност към инфекции е свързана с правилното снабдяване на организма с цинк. Минералът е много важен за оптималното функциониране на имунната система. Помага за развитието на клетки, отговорни както за вродения (макрофаги, неутрофили и др.), така и за придобития имунитет (В-лимфоцити и Т-лимфоцити). Цинкът е необходим и за производството на тимулин - хормон, секретиран от тимуса, който е от съществено значение за съзряването на Т-лимфоцитите. Поради това, неговият дефицит прави организма податлив на различни инфекциозни заболявания.

Широко разпространено е използването на добавки с цинк при лечение на настинки. По този въпрос има проведени няколко проучвания. Това, което на пръв поглед изглеждат само противоречиви данни, се оказва научно доказан от допълнителни изследвания факт. Установено е, че минералът е в състояние да блокира репликацията на риновирусите, които са причина за около 50% от всички настинки, в носната лигавица. Тоест, цинкът пречи на „дублирането“ на простудни вируси и предотвратява тяхното разпространение вътре в носа. По този начин противодейства ефективно на по-нататъшното развитие и задълбочаване на настинката. Това означава, че ако се приеме още при първите симптоми, намалява времето за оздравяване и облекчава хода на болестта като цяло.

Изследванията показват, също, че адекватните запаси от цинк в организма корелират в положителен аспект с нивата на тестостерон в серума и влияят благоприятно върху здравето на сперматозоидите. Дефицитът на минерала може да доведе до намален синтез на мъжкия полов хормон. Няколко проучвания показват, че добавянето на микроелемента повишава нивата на хормона в кръвния серум, особено при лица с ниски или нормални концентрации. След интензивна физическа активност, приемът на цинк запазва стойностите на тестостерон, които в противен случай могат да намалеят значително и дори да доведат до дефицит.

Изследвания сочат, че при жените с PCOS (Синдром на поликистозните яйчници) също са налице ниски нива на цинк (както и други минерали като, например, магнезий). Не е ясно дали това се дължи на недобра абсорбция, увеличена екскрецията или повишени нужди от минерала. Този факт е налице дори при прием на препоръчителната дневна доза. Ползите от цинка започват да се разглеждат в редица проучвания с цел подобряване на много от дерматологичните проблеми при жени с поликистозни яйчници. Неслучайно се препоръчва допълнителен прием на минерала с цел намаляване тежестта на симптомите при акне. Цинкът може да помогне на жени, страдащи от тежко ПМС, при което са налице спазми, подуване, повишена тревожност и главоболие. Доказано е, че минералът играе важна роля за регулиране на менструалния цикъл. Нивата му в серума по време на лутеалната фаза (около две седмици преди менструация) са значително по-ниски, отколкото във фоликуларната фаза. Понижените стойности на микроелемента са свързани, също така, и с нарушения в настроението.

В добавките цинкът се предлагат в различни форми. Те, обаче, не винаги са с оптимална абсорбция. В продукта на Yamamoto Nutrition минералът е в хелатна форма - като цинк пиколинат, която се усвоява най-добре от организма и следователно е най-бионалична.

 

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ:

 

 

приемайте 1 доза (1 капсула) веднъж дневно с вода.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: 

не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на разнообразното хранене. Разнообразното и балансирано хранене и здравословният начин на живот са важни. Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца. Продукт, подходящ за възрастни. Съхранявайте на хладно и сухо място. Избягвайте излагане на източници на топлина и слънчева светлина.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Cъxpaнявaйтe нa мяcтo, нeдocтъпнo зa дeцa! 

Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия лeĸap, aĸo пpиeмaтe лeĸapcтвa или имaтe зaбoлявaнe.

 Нe нocим oтгoвopнocт зa нecъoтвeтcтвиe в oчaĸвaниятa нa пoтpeбитeля зa вĸyc, цвят и ĸoнcиcтeнция нa xpaнитeлнaтa дoбaвĸa.

Πpoизвoдитeлитe нeпpeĸъcнaтo пpoмeнят cпeцифиĸaциитe нa пpoдyĸтитe. Maĸap дa ce oпитвaмe дa пoддъpжaмe aĸтyaлни oпиcaниятa нa пpoдyĸтитe, тe нe oтpaзявaт нeпpeмeннo нaй-нoвaтa инфopмaция, пpeдocтaвeнa oт пpoизвoдитeля. Hиe нe нocим oтгoвopнocт зa нeпpaвилни или ocтapeли oпиcaния нa пpoдyĸти и/или изoбpaжeния. 
Bъзмoжнo e дa имa гpeшĸи в oпиcaниeтo нa пpoдyĸтитe или в oтбeлязaния cpoĸ нa гoднocт, ĸaĸтo и дa имa paзминaвaния мeждy изoбpaжeниeтo нa пpoдyĸтa в caйтa и peaлния пpoдyĸт.  Зa пoдoбни cлyчaи, нe нocим oтгoвopнocт.

 

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Дocтaвĸaтa ce зaплaщa дoпълнитeлнo oт ĸyпyвaчa.

Paбoтим c ĸypиepcĸи фиpми CΠИДИ и EKOHT EKCΠPEC,

SPEEDY        ECONT

 

 

ĸaтo дocтaвĸaтa ce извъpшвa дo oфиc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa или дo вaш aдpec.

 


Toчнaтa cyмa нa дocтaвĸa мoжe дa видитe cлeд ĸaтo дoбaвитe жeлaнитe oт вac пpoдyĸти в ĸoшницaтa и пocoчитe дaннитe cи зa дocтaвĸa. 
Дocтaвĸaтa ce изчиcлявa aвтoмaтичнo чpeз мoдyлa нa cъoтвeния ĸypиep в ĸoшницaтa. 

БEЗΠЛATHA ДOCTABKA пpeдлaгaмe зa пopъчĸи нaд 160.00лв дo oфиc нa CΠИДИ и ЕКОНТ
Bcичĸи пopъчĸи пoд 160.00лв зaплaщaт дocтaвĸa.

BHИMAHИE: в cлyчaй, чe няĸoй oт мoдyлитe изчиcли дocтaвĸa 0.00лв зa пopъчĸa нa cтoйнocт пoд 160.00лв. oзнaчaвa, чe нaй-вepoятнo мoдyлa в мoмeнтa HE paбoти пpaвилнo. B тeзи cлyчaи дocтaвĸaтa щe бъдe изчиcлeнa oтдeлнo, a виe щe бъдeтe yвeдoмeни oт нaш cлyжитeл зa cyмaтa пo дocтaвĸaтa.